fbpx
Vijesti

Oglasio se trener Splićana koji su vikali “Ubij Srbina” na Ilidži

Trener i vlasnik splitskoga kluba u kojem treniraju djeca koja su skandirala “Ubij Srbina” na Međunarodnom malonogometnom turniru na Ilidži, prokomentarisao je dešavanja.

“Za vrijeme utakmice vidio sam da su dva-tri moja djeteta u dobi od sedam i osam godina povikala uzvik sa snimke i odmah sam reagirao, došao do djece i opomenuo ih, što su čuli i roditelji iz Škole nogometa T6 Nika. Ispričali smo se, što su roditelji i prihvatili, sve je trajalo svega par sekundi.

S kolegom iz Beograda ostali smo u jako dobrim odnosima i te odnose ćemo i dalje održavati. Obojica smo bivši sportaši i sadašnji treneri koji imaju isto gledište. Utakmica nije prekinuta i završila je u prijateljskom ozračju”, ističe u izjavi trener splitskoga kluba.

Kaže kako je odmah povodom ovog događaja održao i sastanak s roditeljima djece, koji su istaknuli da im je jako žao zbog svega te su se iskreno ispričali.

“Prije svake utakmice djeci smo napomenuli pravila ponašanja i kodeks našega kluba, s kojima su oni upoznati. Od djece smo očekivali svakakve nestašluke, ali ovako nešto nismo, niti mi kao klub djecu učimo takvim stvarima. Nakon prolaska grupe, plasirali smo se u daljnje natjecanje i sastali se s drugom ekipom iz Beograda, koja je bila smještena s nama u hotelu, ispali smo iz natjecanja nakon odigranih penala.

Utakmica je odigrana u prijateljskom ozračju i bez ikakvog incidenta, što vam mogu potvrditi i slike s utakmice, a i naši kolege iz toga kluba. Na turniru smo se sastajali i s drugim klubovima iz države bivše regije, gdje nije bilo nikakvog incidenta, baš naprotiv, s kolegama smo razmijenili iskustva, razgovarali o radu i sličnim stvarima. S obzirom na dob djece, molim da imate obzira jer nisu bili svjesni što govore, kao i posljedica. Kao vlasnik i trener kluba, oštro osuđujem bilo kakav govor mržnje i bilo kakvo nasilje”, dodao je.

“Mi kao klub nikad nismo i nikad nećemo našu djecu poticati na takvo što. Učimo ih da su sva djeca jednaka i da nema mjesta mržnji u sportu. Možemo pomagati u odgoju djece u sportskom duhu onoliko koliko oni provode vremena s nama. Nudimo našu iskrenu ispriku svim našim sportskim prijateljima iz država bivše regije. Trudit ćemo se da se ovakvo što nikada ne ponovi”, iskreno je kazao splitski trener za Slobodnu Dalmaciju.

Izvor

Oznake: Vijesti

Vezani članci