fbpx
Vijesti

Odžak: Tri godine za silovanje ratnog vojnog invalida

Vrhovni sud FBiH potvrdio je presudu koju je Kantonalni sud u Tuzli izrekao 52-godišnjem Kemalu Aliću iz Odžaka, a prema kojoj je zbog silovanja osuđen na trogodišnju robiju. Ovu informaciju je za Oslobođenje potvrdila glavna tužiteljica Kantonalnog tužilaštva Posavskog kantona Ivanka Stanić.

Stravični čin

Pojasnila je da je cijeli proces suđenja bio zatvoren za javnost te da zbog toga ne želi davati detaljnije podatke o slučaju.

Alić je, kako saznajemo, proglašen krivim jer je sa još dvojicom muškaraca (koji su u međuvremenu preminuli, op. a) u jednoj kući u Odžaku silovao muškarca?! Ovaj stravični čin se desio u novembru 2019. godine.

Prvoosumnjičeni u ovom slučaju je bio N. B, koji je preminuo dok je trajala istraga, dok je drugooptuženi, preminuo nakon podizanja optužnice. Na optuženičkoj klupi se tako našao samo Alić.

Kako saznajemo, žrtva je ratni vojni invalid. On je preminulog N. B upoznao na jednoj od klinika UKC-a Tuzla. Na poziv N. B, 11. novembra 2019. godine krenuo je u goste kod njega u Odžak ne sluteći šta će doživjeti. Po njega je došao čovjek kojeg je poslao N. B, a u automobilu je, prema iskazu žrtve, vidio razne tablete i pištolj.

Trodnevno iživljavanje

Kada je doveden u Odžak, N. B, Alić i njihov suučesnik su od žrtve tražili da isključi mobitel, a on je uspio krišom poslati poruku supruzi: “Spašavaj me”. Nakon isključivanja mobitela, trojica muškaraca počela su se ljubiti i dirati po genitalijama. Kazali su Tuzlaku da će i on to morati raditi.

Potom su ga odveli u podrum, gdje su ga vezali. Tukli su ga i iživljavali se tjerajući ga na oralni i analni seks. Iživljavanje je trajalo tri dana. Četvrti dan u krvavoj odjeći su ga istjerali vani. Pomoć je zatražio od prvih komšija, a zahvaljujući jednom čovjeku odvezen je u UKC, gdje je proveo 23 dana na liječenju. A. B. Č.

Izvor

Oznake: Izdvojeno, Vijesti

Možda vas zanima