fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sport

Održan 8. Igmanski cener: 166 finišera na planini Igman

Danas je sa startom u 10 sati održano osmo izdanje Igmanskog cenera, ovoga puta u organizaciji URS „Trčanje i to“.

Ove godine su organizatori obogatili program i pored trke na 10 kilometara, trčala se i trka na pet kilometara, kao i 10 kilometara CaniCross trka (trka sa psima i njihovim vlasnicima).

Trka na 10km je ove godine promjenjena, te je startovala na asfaltu pa je učesnike vodila kroz prelijepu šumu planine Igman. Istom stazom se održala i 10km CaniCross trka sa psima i njihovim vlasnicima.

Sve trke su startale i završavale ispred platoa hotela Monti na Igmanu, te je nakon trke upriličena tradicionalna zakuska bosanski grah u restoranu Montini, a također i proglašenje pobjedinka trke.

Najbolji na 10km su bili (muški): 1. Mirza Džafić (57:28), 2. Faruk Strik (59:11), 3. Leon Dominović (1:02:03); zatim (žene): 1. Alemka Bajrić (1:09:05), 2. Đemka Novak (1:13:12), 3. Jasenka Ljubović (1:13:10).

Najbolji na 5km su bili (muški): Berin Mušanović (19:21), 2. Ersan Bijedić (20:23), 3. Marin Šutalo (20:39); zatim (žene): 1. Alma Hrnjić (20:52), 2. Claire Lewis (21:52), 3. Amela Trožić (23:12).

CaniCross 10k trka je imala dvije finišerke: Tanja Đozo (1:20:47) i Ilda Hadžić (1:24:19).

Ono što je zanimljivo od narednih aktivnosti jeste sadnja drveća na planini Igman koju je URS „Trčanje i to“ već ranije najavilo a dio je aktivnosti Igmanskog cenera. Naime, uz podršku partnera ovog projekta VEZA-NEKT d.o.o., u narednom periodu će se zasaditi onoliki broj sadnica koliko je bilo i startnih brojeva na trci upravo na planini Igman.

(FENA) 

The post Održan 8. Igmanski cener: 166 finišera na planini Igman appeared first on SPORT CENTAR.

Izvor

Izdvojeno

Magazin

Dvije mlade zvijezde Anđela Ignjatović, poznatija kao Breskvica i Zorana Mićanović svojim glasovnim sposobnostima nikoga ne ostavljaju ravnodušnim, a sada su spremile iznenađenje za...

Biznis

Premijer Zeničko-dobojskog kantona Nezir Pivić i ministar za privredu Samir Šibonjić razgovarali su s menadžmentom Zeničkog privrednog sajma ZEPS, koji će se, nakon pet...

Zanimljivosti

Nakon petogodišnje stanke Plavi Orkestar je prošlog vikenda oduševio publiku u Slavonskom Brodu, a koncert je bio tek početak njihove ljetne turneje koja uključuje...

Magazin

Ivana Šašić razvela se od supruga jer ga je uhvatila u prevari, a sada je iznijela svoje mišljenje o ženama koje, iako znaju da...