Odluka Kawhi Leonarda i dalje ostaje nepoznata

27

Najbolji ovosezonski slobodni igrač još uvijek nije odabrao gdje će potpisati za 2019/2020 sezonu, pa nadalje.

Jabary Young, koji je u dobrim odnosima s Leonardom i pokrivao ga je tokom igranja za San Antonio Spurse. Young je jučer tweetovao da Leonard očigledno neće donijeti svoju odluku u skorije vrijeme, kako se čini.

Putem Twittera, Young je napisao: “Što se tiče Kawhija, neće donijeti odluku večeras i možda potraje još par narednih dana. On i njegovi predstavnici idu kroz proces i uzimaju svo vrijeme prije slijedećeg koraka. Nema 2-godišnjeg ugovora koji je još bio diskutovan.”

Putem ESPN emisije “Get Up” četvrtak ujutro, Adiran Wojnarowski rekao je po pitanju Leonarda: “Odlučit će ovo kada odluči.. Kawhi međutim još nije donio odluku.”

Podsjećamo koliko je ova odluka bitna za Leonarda, koliko i za fanove Toronto Raptorsa jer je riječ o sjajnom igraču koji ih je vodio do ovogodišnje titule NBA šampiona pritom bilježeći fantastične brojke. Tokom regularne sezone bilježio je 26.6 poena7.3 skoka, dok je prosjek u doigravanjima podigao na 30.5 9.1.

Postigao je 732 poena u doigravanju. Samo Michael Jordan (759) i Lebron James (748) su postigli više tokom njihove karijere.

Njegov put nije bio lagan. Nije bio tražen igrač u srednjoj školi. Kada je došlo vrijeme za koledž, vezao se za San Diego State. Nije čak bio ni pik lutrije, uzet je kao 15. pik prve runde 2011. iza igrača poput Derrick Williamsa, Tristan Thompsona, Jan Veselya, Bismack Biyomboa, Jimmer Fredetta i Alec Burksa. Niko od njih nije bilježio u prosjeku 10 poena po utakmici tokom kompletne karijere.