Povežite se sa nama

Crna hronika

Očevici eksplozije u Beogradu: Djevojka vrištala, momak odvezen bez noge

Objavljeno

-

U eksploziji na Novom Beogradu, u Ulicu Omladinskih brigada u 12 sati i 15 minuta, u terencu koji je odletio u zrak teško je povrijeđen Strahinja Stojanović, a prema prvim informacijama u vozilu se nalazila i 45-godišnja Kolumbijka.

Jezive fotografije nesreće za koju se sumnja da je pokušaj atentata na Strahinju Stojanovića, i da to nije prvi put da mu je život na ovaj način bio ugrožen, pokazale su žrtvu kako nepomično leži na putu iza terenca, dok djevojka kleči pored njega.

Ovo je novi pokušaj ubistva  Stojanovića, na koga je 11. avgusta u naselju Galenika već pokušan atentat. Tada je u eksploziji automobila u Ulici Svetozara Papića u Zemunu teško povrijeđena njegova prijateljica, bivša mis Marbelje Olatz Bilbao Gonzales. Očevidac eksplozije s lica mjesta je istakao da je eksplozija bila snažna, a da je nakon njen uslijedila jeziva scena.

Sjedeo sam u kafiću sa drugarom nekih pedesetak metara od nesreće, kada se čula snažna eksplozija. Eksplozija je baš bila snažna, u trenutku sam pomislio da se obrušava nešto oko mene. Još nisam ni shvatio šta se desilo, kada se čulo zapomaganje i vrištanje djevojke, mislim da je Španjolka u pitanju, nije govorila srpski – rekao je svjedok eksplozije s lica mjesta za Mondo i dodao:

– Momak je ležao na ulici, krvav, ta djevojka koja je bila sa njim u kolima, sjedela je pored njega i zapomagala. Ubrzo su stigli vatrogasci i policija, a momak i djevojka su prevezeni kolima Hitne pomoći. Momak je odvezen bez desne noge… Strašna eksplozija i jeziva scena – rekao je svjedok.

Prema posljednjim nezvaničnim informacijama u vozilu sa Strahinjom Stojanovićem bila je i 45-godišnja Kolumbijka.

Ovdje pročitajte izvorni tekst:
Oglašavanje

Crna hronika

U Sarajevu nestala djevojčica Adrijana Hoda: Porodica moli za pomoć

Objavljeno

-

Od

Djevojčica Adrijana Hoda nestala je u Sarajevu sredinom prošle sedmice, potvrđeno je za Oslobođenje iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Kako je navedeno iz policije, dana 19.9.2020.godine Nasiha Sofović je prijavila da se dana 17.9.2020.godine oko 13:00 sati sa adrese stanovanja u ul. Safeta Zajke broj 75, općina Novi Grad Sarajevo, udaljila njena kćerka maloljetna Adrijana Hoda.

Djevojčica je rođena 2004. godine visoka je oko 150 cm, plavih očiju i srednje tjelesne građe.

Zubi: svi zdravi, lice: okruglo, kosa: duža, smeđe boje, čelo: visoko, osobni znaci: nema. Prilikom odlaska od kuće na sebi je imala crvenu majicu kratkih rukava, donji dio sive trenerke i patike žuto-bijele boje.

– U slučaju pronalaska ili bilo kakvih korisnih informacija koje bi mogle doprinijeti pronalasku Adrijane Hoda obavijestiti PS Novi Grad Sarajevo na brojeve telefona: 033 474 000, 033451 211, 033 246 198, Operativni centar MUP-a KS na broj telefona 122 ili najbližu policijsku stanicu, saopćeno je iz MUP-a.

Ovdje pročitajte izvorni tekst:
Nastavite čitati

Crna hronika

Komšija palio nisko rastinje pa mu vatra izmakla kontroli

Objavljeno

-

Od

U Bijelim Poljima, kilometar sjeverno od Gračanice oko 15 sati izbio je požar.

Gorjelo je nisko rastinje i šupa sa drvima vlasnika A.H.

Ubrzo su stigli vatrogasci Profesionalne vatrgasne jedinice iz Gračanice, požar stavili pod kontrolu i u 16:15 sati ugasili.

Prema onome što su utvrdili policijski službenici na terenu, jedan od komšija je palio nisko rastinje, i u jednom momentu  vatra  se izmakla kontroli, te je zahvatila šupu A. H. koja je dijelom izgorjela.

Ovdje pročitajte izvorni tekst:
Nastavite čitati

Najčitanije