fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Vijesti

Obrti su značajan faktor za domaću privredu

U organizaciji Obrtničke komore Unsko-sanskog kantona u Bihaću je održan 3. sajam obrta 2023. Sajam koji je zatvoren jučer okupio je oko 40 obrtnika koji su na oko 1.200 kvadratnih metara površine izložili proizvode u zatvorenom prostoru na Gradskoj otoci u Bihaću.

Pravo mjesto

– Ono što mogu reći jeste da će naredni, 4. sajam obrta biti ponovo u sastavu jubilarnog sajma EKOBIS, poručio je predsjednik Obrtničke komore USK-a Enes Arapović, koji je dodao da je u sklopu Sajma svaki dan bio održan i prigodan kulturno-zabavni program.

Sajamske manifestacije kao ova su mjesto susreta i mjesto za poslovno povezivanje, ostvarenje kontakata…

Gradonačelnik Bihaća Elvedin Sedić je istakao značaj održavanja ovakvih sajmova, kazavši da su obrti pomalo nepravedno zapostavljeni u odnosu na privredu.

– Obrti čine značajan dio naše privrede i zbog toga zaslužuju da imaju svoje mjesto i pažnju organa vlasti, počevši od lokalnog do najviših nivoa, jer zasigurno svojim radom i trudom doprinose razvoju privrede, ali i privrednom rastu i doprinosu u lokalnoj zajednici i šire. Zbog toga se nadam da su svi proizvođači i izlagači imali ugodan boravak na Sajmu i da su mogli da pokažu ono što oni zapravo jesu – značajan faktor privrede, kazao je Sedić.

Vlada Unsko-sanskog kantona u ovom mandatu i kapacitetu kojim raspolaže poduzela je snažan korak ka funkcionalnoj razvojnoj komponenti budžeta i resursa kojima raspolaže, a s ciljem da pomogne poljoprivrednike, obrtnike, male i velike privrednike.

Platforma

– Upravo smo i ovu manifestaciju kao Vlada značajno pomogli, kako bismo osigurali mogućnost da se naši obrtnici predstave, da razmotrimo načine unapređenja poduzetništva koje predstavlja veliki potencijal i veoma je važno za naš kanton. Sajamske manifestacije kao ova su mjesto susreta i nezaobilazna platforma za poslovno povezivanje, ostvarenje kontakata, suradnje i partnerstva između poduzetnika i obrtnika u regionalnom kontekstu, naglasio je savjetnik premijera USK-a Husnija Kudić.A. P.

Izvor

Izdvojeno

BiH

Kako su dodali, u tom periodu bit će konstantno visoke temperature, lokalno i malo toplije nego ovih dana uz većinom sunčano vrijeme.”Tek malo sjevernije...

Magazin

Pjevačica Jovana Pajić održala je sinoć, 11. jula, fenomenalan nastup u prijestoničkom lokalu nakon duže medijske ilegale. Pajić je pred isti, stala pred sedmu...

Biznis

Bosanci i Hercegovci su poznati kao veliki ljubitelji janjetine. I pored vala poskupljenja, mnogi stanovnici naše zemlje uz janjetinu i roštilj slave bitne datume...

Biznis

Fortenova grupa, najveći poslodavac u regiji s više od 45.000 zaposlenih, koja obuhvata poznate kompanije kao što su Konzum, Mercator, Zvijezda, Dijamant, Jamnica, Sarajevski...