Povežite se sa nama

Vijesti

Objavljene liste korisnika: Ko je u TK dobio sredstva za subvencioniranje plaća u vrijeme korone

Objavljeno

-

Nakon okončane procedure po Javnom pozivu za dodjelu sredstava za subvencioniranje neto plaće, Ministarstvo privrede Tuzlanskog kantona objavilo je pregled korisnika sredstava za subvencioniranje neto plaće do visine minimalne neto plaće za april i maj 2020. godine.

Podnosioci zahtjeva imaju pravo prigovora na objavljeni Pregled, u roku od 5 dana od dana objavljivanja na web stranici Vlade Tuzlanskog kantona http://vladatk.gov.ba/. Prigovor se podnosi Ministarstvu privrede u pisanoj formi putem pisarnice Ureda za zajedničke poslove Vlade Tuzlanskog kantona ili putem pošte.

Vlada Tuzlanskog kantona je odredila da subvencija, kao pomoć korisnicima za prevazilaženje posljedica nastalih kao rezultat pandemije korona virusa za mjesece april i maj 2020.godine iznosi 406 KM.

Ovim finansijskim sredstvima Vlada subvencionira neto plaće za 4.817 radnika za mjesec april i 3.230 radnika za mjesec maj.

Pregled korisnika pogledajte na slijedećim linkovima:

PREGLED KORISNIKA SUBVENCIJE KOJIMA JE ZABRANJENO OBAVLJANJE DJELATNOSTI NAREDBAMA ŠTABOVA CIVILNE ZAŠTITE

PREGLED KORISNIKA SUBVENCIJE KOJIMA JE INDIREKTNO ONEMOGUĆEN RAD NAREDBAMA ŠTABOVA CIVILNE ZAŠTITEPREGLED KORISNIKA SUBVENCIJE KOJIMA JE INDIREKTNO ONEMOGUĆEN RAD NAREDBAMA ŠTABOVA CIVILNE ZAŠTITE

PREGLED PODNOSIOCA ODBIJENIH PRIJAVA

Ovdje pročitajte izvorni tekst:
Oglašavanje

Vijesti

Banovići: Donacija plastenika kao podrška ekonomskom osnaživanju porodica sa ranjivom djecom

Objavljeno

-

Od

Isporukom plastenika za pet porodica sa područja opštine Banovići, danas je okonačan donatorski projekat koji je Općina Banovića realizovala u saradnji sa World Vision International u BiH.

Donacija je izvršena sa ciljem da se pomogne ekonomskom osnaživanju ranjive djece i njihovih porodica, što podrazumijeva donaciju plastenika i brojler pilića. Prethodno je  izvršena donacija brojler pilića za dvadeset porodica, a današnjom isporukom i montažom plastenika površine 50 metara, okončan je ovaj donatorski projekat na području opštine Banovići. Za realizaciju projekta osigurana su finansijska sredstva u iznosu od dvanaest hiljada KM, koja su zajedno obezbijedile Općina Banovići i World Vision u BiH.

-Pored ovog projekta, za prvih sedam mjeseci 2020. godine Općina Banovići je u oblast poduzetništva i obrta uložila 135 hiljada KM,- navode u Odsjeku za poduzetništvo. Za proljetnu sjetvu uloženo je 55 hiljada KM, za podsticaj proizvodnje mlijeka preko 28 hiljada KM, za nabavku plastenika preko 27 hiljada KM, te za YEP inkubator poslovnih idela 15 hiljada KM i 9 hiljda za podršku kod osnivanja privrednih društava i obrta.

Svi ovi projekti su dugoročnog karaktera te će se nastaviti i u narednom periodu. U najavi je i početak realizacije projekta namjenjenog za podsticaj ženama poduzetnicama, a u  2020. godini za podršku poduzetništvu i poljoprivredi Budžetom Općine Banovići predviđeno je 300 hiljada KM.

Ovdje pročitajte izvorni tekst:
Nastavite čitati

Vijesti

Snažno nevrijeme noćas pogodilo dijelove BiH: Tuzla ponovo pod vodom

Objavljeno

-

Od

Snažno nevrijeme koje je oko ponoći pogodilo Grad Tuzlu ponovo je donijelo nevolje za građane koji se nisu oporavili od posljedica poplava prije desetak dana.

Ponovo je poplavljen dio južne gradske saobraćajnice na potezu od glavne autobuske stanice do SKPC “Mejdan“, a nekoliko automobila je ostalo u vodenoj bujici.

Voda je prodrla i u podrumske prostorije susjednih zgrada, a građani su pred sobom imali još jednu besanu noć.

Prije desetak dana u poplavi je potopljen SKPC “Mejdan“, a šteta je procijenjena na oko milion KM. Sanacija je počela, ali niko ne zna kada će biti okončana i kada će 32 selekcije moći nesmetano obavljati trenažni proces.

I sinošnje nevrijeme je ponovo zaprijetilo SKPC “Mejdan“. Voda se pojavila u prostorijama koje koristi Karate klub “Tuzla Sinbra“.

Na još nekoliko lokacija u gradu došlo je do izlivanja vode na kolovoz, obaranja drveća i materijalne štete.

Štete od posljednje katastrofalnog nevremena su procijenjene na četiri miliona KM, a Tuzlaci strahuju od svake najave nevremena koje dolazi.

Ovdje pročitajte izvorni tekst:
Nastavite čitati

Najčitanije