fbpx
Pratite nas

Zdravo, šta tražiš?

Magazin

Novim video spotom Sana Garić najavljuje koncertnu promociju albuma „Naočare za srce“

Beogradska muzičarka i autorka Sana Garić je koncertno izuzetno aktivna i sarađuje sa mnogim bendovima, autorima i solo izvođačima (autorska muzika za performanse i ambijentalna elektronska muzika).

Drugi album Sane Garić Naočare za srce je objavljen u decembru 2021. godine i u fizičkom izdanju (3D, CD Mascom decembar 2021). Album je ispraćen fantastičnim recenzijama u Srbiji, regionu i svetu. Na taj način omogućeno je bendu da predstavlja domaću scenu i na međunarodnim festivalima.

Foto: Promo

Tokom prošle godine održani su koncerti na Strip festivalu (Herceg Novi), Nišville Jazz festivalu (Niš), Festivalu uličnih svirača (Novi Sad), Propagandi (Nikšić), a početkom ove godine, Sana Garić i njen sastav nastupili su, uz podršku i po izboru Radio Beograda 1, u Groningenu u Holandiji na šoukejs festivalu u sklopu najveće evropske muzičke platforme Eurosonic Noordeslag.

Malo je žena u rokenrolu, a još manje onih koje predvode bend. Harizmatično plešući iznad klavijatura, Sana Garić hipnotiše sugestivnim vokalom dok je prati energični zvuk procesuiranih gitara i moćna ritam sekcija. Spoj elektronike sa bendom uživo definišu plesni ritmovi i energičan zvuk.

Album Naočare za srce predstavlja kombinaciju svežih žanrova elektronske i plesne muzike, popa i art roka. Muziku potpisuje Sana zajedno sa članovima benda, a to su: Milorad Ristić – Miki (bas), Feđa Tom Franklin ( bubanj) i Dušan Ristić (gitara). Produkciju i mastering novog albuma potpisuje Radan Đorđevic – Rahmanee.

15. aprila u klubu Elektropionir, Sana Garić će sa svojim sastavom održati koncertnu promociju aktuelnog albuma Naočare za srce.

Naslovna fotografija: Dragan Mujan

Izvor

Možda vam se sviđa

BiH

U posljednjih nekoliko mjeseci cijene osnovnih životnih namirnica u BiH “divljaju”. Brojni ekonomski analitičari to usko vežu uz rat koji bjesni u Ukrajini, odnosno agresiju...

Zanimljivosti

Pevačica Marija Šerifović ne govori u javnosti o svom privatnom životu kao nekada, pa nikad tačno ne možemo znali da li je u ljubavi...

BiH

BH. heroina nana Fata Orlović ovih dana se priprema da obavi petu islamsku dužnost – hadž, a sa njom bi trebala ići kćerka Zlatka...

Zanimljivosti

Saša Vidić je čovek bez dlake na jeziku. On uvijek kaže šta misli, a kad mu se neko ne sviđa, ne bira riječi. Modni...