fbpx
Sport

Novi problemi za Barcelonu: Sud poništio registraciju Gavija

Ponovo je mladi fudbaler Barcelone Gavi u centru pažnje. Jedan od najtalentovanijih mladih fudbalera Evrope nedavno je potpisao novi ugovor sa klubom kako bi bio registrovan kao igrač prvog tima, ali ta registracija je poništena.

Jasno je svima u Barceloni bilo da će ovaj potez izazvati lavinu iako je u prvim danima sve djelovalo kao riješena stvar. Sada je odlukom suda to i potvrđeno – sud je suspendovao registraciju profesionalnog ugovora koji je Barcelona potpisala sa Gavijem.

To znači da Gavi u ljetnom prijelaznom roku može promijeniti sredinu i to kao slobodan igrač.

Trgovinski sud u Barceloni je ukinuo mjeru predostržnosti zbog koje je La Liga posljednjeg dana januara uspjela registrovati Gavijev profesionalni ugovor u trajanju do ljeta 2026. godine. Ipak, odluka je u međuvremenu preinačena budući da je Barcelona podnijela zahtjev nakon isteka predviđenog roka.

Gavi je početkom godine pristao da ostane na Camp Nouu i potpisan je ugovor sa otkupnom klauzulom od milijardu eura. Prva presuda bila je u Barcinu korist, Gavi je registrovan kao igrač prvog tima.

Međutim, uslijedila je žalba predsjednika španske La Lige Javiera Tebasa, a pravosudni sistem se okrenuo protiv lidera prvenstva zbog podnošenja zahtjeva dan nakon isteka roka.

Barcelona ima pravo da se žali na novonastalu odluku, ali trenutno mora da prihvati da Gavi nije registrovan za prvi tim.

The post Novi problemi za Barcelonu: Sud poništio registraciju Gavija appeared first on SPORT CENTAR.

Izvor

Oznake:

Možda vas zanima