fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Biznis

Nova ograničena serija Citroën C5 X Hypnos

Citroën predstavlja ograničenu seriju C5 X Hypnos, koja se može pohvaliti najboljim elementima modela C5 X u pogledu stila i udobnosti u vozilu. C5 X Hypnos najluksuznija je izvedba grand tourer limuzine, dizajnirane na nivou opreme Max, koja predstavlja najbolje karakteristike marke Citroën: odvažan koncept, prepoznatljiv dizajn i poziv na putovanje u potpunoj udobnosti.

Copyright Alex Rank @ Continental Productions

 

Spoljašnost vozila C5 X Hypnos može se pohvaliti potpuno novom i iznimno elegantnom plavom bojom Eclipse, upotpunjenom infracrvenim grafičkim elementima, dok je unutrašnjost prožeta svijetlim i otvorenim ambijentom koji koristi prepoznatljive boje i materijale za stvaranje mirne i umirujuće atmosfere u putničkoj kabini. Osjećaj udobnosti dodatno pojačavaju elementi poput staklenog krovnog prozora, Hi-Fi sistema, grijanih prednjih sjedala s funkcijom masaže, ventilacije i električno podesive lumbalne potpore te posebnih podnih obloga. Svi ovi elementi pridonose jedinstvenom osjećaju ugode u vozilu C5 X, posebno zahvaljujući aktivnom ovjesu i sjedalima Citroën Advanced Comfort®, kao i akustičnom tretmanu na najvišem nivou zahvaljujući zvučno izoliranim staklima na prednjim i  zadnjim vratima.

C5 X Hypnos doista je pravi grand tourer koji vas poziva na elegantno i udobno putovanje. Savršeno utjelovljuje Citroënovu filozofiju ovog segmenta: odvažan koncept, prepoznatljiv dizajn i dojam da ste na destinaciju stigli još odmorniji nego što ste bili prilikom polaska. C5 X Hypnos će biti dostupan s 225 ë-EAT8 plug-in hibrid motorom i predstavlja najbolje stručno znanje marke Citroën u području svestranosti i prednosti koje nudi svakodnevna električna vožnja.

Copyright Alex Rank @ Continental Productions

Hypnos, simboličan naziv punog  značenja  

Ovo ograničeno izdanje nazvano je po grčkom bogu sna Hipnosu. Njegovo ime možemo povezati s iznimnom udobnošću u vozilu koji omogućuje potpuni mir. Vožnja C5 X Hypnosa pravi je poziv za odmor i opuštanje, dok ste u isto vrijeme potpuno svjesni svoje okoline. Svako putovanje vozilom postaje trenutak smirenosti koji vam vraća energiju i daje osjećaj da ste na odredištu puta odmorniji nego kad ste krenuli.

Ovim imenom Citroën također želi naglasiti kontrast između interijera i eksterijera te između svjetla i sjene. Spoljašnost je odjevena u vrlo tamnu, gotovo ponoćno plavu boju, dok se unutrašnjost poigrava svjetlinom i jasnoćom. C5 X Hypnos vas uzdiže nudeći umirujući i spokojan oblik putovanja.

Ime Hypnos, između ostalog, povezano je i s poviješću marke Citroën. Na sajmu automobila u Parizu 2008. Citroën je predstavio hibridni koncept Hypnos, novo vozilo vrhunske klase i pionira u području hibridne tehnologije.

Prestižan i elegantan dizajn spoljašnosti

C5 X Hypnos predstavlja se u novoj ponoćno plavoj boji koja se mijenja ovisno o svjetlu i u slabom svjetlu izgleda vrlo elegantno, a u jakom svjetlu postaje iznimno dinamična. S plavom bojom karoserije Eclipse, koja prije nije bila dostupna za C5 X, silueta vozila izgleda puno prestižnije i prožeta karakterom. Plavu boju dodatno naglašavaju infracrveni grafički elementi. Ograničena serija također izražava svoj poseban stil i jedinstvenost sa sjajnim crnim dugim ukrasnim elementom u području branika i prednjih vrata. Kroz njega prolazi infracrvena dekoracija, a u središtu se nalazi potpis Hypnos. Ovaj ukrasni element svijetli je detalj vozila za dodatni dašak dinamičnosti. Na zadnjem dijelu može se uočiti C5 X monogram koji je također oživljen infracrvenom bojom na broju 5.

Copyright @ Continental Productions

Za još više kontrasta i karaktera, C5 X Hypnos opremljen je 19-inčnim felgama AeroX u potpuno novoj boji jedinstvenoj za ovu seriju, koja harmonično kombinira crnu boju Onyx, dijamantni efekt i tamnu lakiranu zaključnu obradu. Ovim suptilnim dodatkom, felge ograničene serije iznimno su atraktivne.

Uz plavu Eclipse, C5 X Hypnos bit će dostupan i u sivoj boji Platinum.

Potpuno novi svijetli unutarnji ambijent simbolizira mir i dobar osjećaj

Unutrašnjost je svijetla i prozračna, karakteristična za model C5 X te potiče mir i bezbrižnost. Svijetli i topli materijali doista su skladno usklađeni i pojačavaju ideju ugode u vozilu, što je tipično za Citroënove modele.

Ovakav ambijent unutrašnjosti odnosi se i na sjedala presvučena svijetlom perforiranom kožom koja je ukrašena karakterističnim motivom Citroënove dvostruke strelice i smatra se simbolom pažnje. Bočna ojačanja također su izrađena od kože u istoj boji, dajući sjedalima vrlo strukturiran, horizontalan izgled, čineći ih širima i još udobnijima. Gornji dio sjedala i naslona za glavu ukrašeni su sivim Alcantara® materijalom koji pruža mekoću i toplinu na dodir. Dizajn sjedala dodatno je naglašen elegantnim ukrasnim šavovima, a s unutarnje strane naslona nalazi se i infracrveni natpis Hypnos.

Copyright Alex Rank @ Continental Productions

Svijetla harmonija prožima i središnji naslon za ruku, bočne strane središnje konzole i panele vrata, koji su presvučeni ovom svijetlom bojom u kombinaciji s ugodnim TEP materijalom. Paneli vrata također se mogu pohvaliti originalnim ukrasnim šavovima s motivom dvostruke strelice. Dekoracija Karuun® s efektom svijetlog drva, koja daje dašak prirode i luksuza panelima vrata i armaturnoj ploči, pruža osjećaj topline u ionako svijetloj unutrašnjosti.

Središnja konzola ima novi stil koji odgovara laganom i svijetlom ambijentu. Laserski ugravirani sloj prekriva sjajni crni završni sloj, ilustrirajući linije u potpuno novoj brončanoj boji Xenon.

Kao pravi simbol udobnosti i praktičnosti, C5 X Hypnos nudi i posebne tepihe obrubljene vrlo posebnim materijalom koji naglašava ovu ograničenu seriju vozila s natpisom Hypnos u brončanoj boji Xenon. Jedinstvenost je u unutrašnjosti C5 X Hypnosa sveopće prisutna.

Oprema za potpunu udobnost

C5 X obuhvaća najbolje od Citroënove stručnosti na području dobrog osjećaja, objedinjeno u velikoj limuzini za duge relacije koja poziva na bezbrižna putovanja. Od izuzetno dobro osvijetljenog prostora za putnike, sjedala Citroën Advanced Comfort® za mekano, dinamično i udobno sjedenje do luksuznog putničkog prostora, sve nagovještava opuštajuću atmosferu. Već tokom prvih prijeđenih metara C5 X svoje putnike vodi u drugu dimenziju. C5 X s priključnim hibridnim motorom 225 serijski je opremljen aktivnim ovjesom Citroën Advanced Comfort® koji nudi iznimnu udobnost i istovremeno osigurava užitak u vožnji zahvaljujući aktivnom ovjesu koji precizno ublažava sve neravnine na cesti. Za još umirujući osjećaj, dodatna je i zvučna izolacija.

U putničkom prostoru C5 X Hypnos prevlađuje topla, elegantna, prostrana i udobna atmosfera koja vas odmah ispunjava osjećajem mira. Taj osjećaj dodatno pojačava pomični stakleni krov koji otvara pogled prema nebu i daje obilje svjetla. Za ograničenu seriju bit će dostupna i grijana prednja sjedala s funkcijom masaže, ventilacijom i električno podesivom lumbalnom potporom, koja okružuju putnike i dobro se brinu o njima.

C5 X Hypnos Hypnos je sada dostupan za narudžbu. Prva vozila bit će isporučena kupcima početkom 2024. godine.

Izvor

Izdvojeno

BiH

Kako su dodali, u tom periodu bit će konstantno visoke temperature, lokalno i malo toplije nego ovih dana uz većinom sunčano vrijeme.”Tek malo sjevernije...

Magazin

Pjevačica Jovana Pajić održala je sinoć, 11. jula, fenomenalan nastup u prijestoničkom lokalu nakon duže medijske ilegale. Pajić je pred isti, stala pred sedmu...

Biznis

Bosanci i Hercegovci su poznati kao veliki ljubitelji janjetine. I pored vala poskupljenja, mnogi stanovnici naše zemlje uz janjetinu i roštilj slave bitne datume...

Biznis

Fortenova grupa, najveći poslodavac u regiji s više od 45.000 zaposlenih, koja obuhvata poznate kompanije kao što su Konzum, Mercator, Zvijezda, Dijamant, Jamnica, Sarajevski...