Povežite se sa nama

Sport

Nominacije NS/FS BiH za UEFA Grassroots nagrade

Objavljeno

-

Nogometni/Fudbalski savez Bosne i Hercegovine ove godine konkuriše za UEFA Grassroots nagrade u 4 kategorije, za najboljeg Grassroots lidera, najbolji Grassroots projekat, najbolji Grassroots klub i najbolja fudbalska inicijativa za osobe sa posebnim potrebama.

Grassroots lider

Za najboljeg Grassroots lidera nominovana je Vesna Njeguš koja se u posljednje tri godine istakla kroz volonterski rad sa nacionalnim manjinama (projekat OTAHARIN koji je prošle godine nagrađen od strane UEFA-e), te u radu sa osobama sa posebnim potrebama. Ne treba zanemariti ni njen rad sa djevojčicama koje žele da se zabavljaju, igraju i takmiče kroz fudbal, a posljednjih godina učestvovala je u brojnim Grassroots aktivnostima Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine.

Ova fudbalerka bijeljinskog Radnika nekadašnja je juniorska reprezentativka naše zemlje, a danas obnaša i funkciju trenerice u stručnom štabu ženske futsal reprezentacije BiH.

Grassroots projekat

SFK 2000 Sarajevo nominovan je za najbolji Grassroots projekat. Entuzijasti iz našeg najtrofejnijeg ženskog fudbalskog kluba osmislili su i sproveli projekat koji se bazirao na rad sa djevojčicama iz osnovnih škola, prvo u Opštini Stari Grad a kasnije i u ostalim Opštinama, da bi na kraju bio obuhvaćen čitav Kanton Sarajevo.

Prvi korak projekta bio je treniranje djevojčica koje su zainteresovane za nogomet/fudbal, a drugi je bio organizacija turnira po opštinama gdje su djevojčice imale priliku po prvi put da igraju ovu igru i da predstavljaju svoju školu.

Grassroots klub

U ovoj kategoriji nominovana je Akademija „ATLETICO 1919“ – Orašje koja okuplja preko 100 djevojčica i dječaka uzrasta od 7 do 15 godina ne samo iz Orašja, već i iz Domaljevca, Odžaka, Šamca, Brčkog, Gradačca…

Članarina i oprema za polaznike ove akademije je besplatna, a sa najmlađim igračicama i igračima rade treneri koji posjeduju validne licence. Polaznici ove škole pored treninga jednom sedmično prisustvuju časovima informatike i engleskog jezika.

Najbolja fudbalska inicijativa za osobe sa posebnim potrebama

Za najbolju fudbalsku Inicijativu za osobe sa posebnim potrebama nominovano je Udruženje za podršku građanima sa intelektualnim teškoćama OAZA.

Duži niz godina ovo udruženje radi na inkluziji osoba sa intelektualnim teškoćama kroz fudbal/nogomet. UG OAZA svake godine na kantonalnom i državnom nivou organizuje turnir i takmičenje za udruženja istog karaktera. Osim fudbalskih, ovo udruženje organizuje i takmičenja u košarci, stonom tenisu i šahu.

Oglašavanje

Sport

Ibrahimović u svom stilu “poslao” poruku koronavirusu

Objavljeno

-

Od

Zlatan Ibrahimović je zaražen koronavirusom, potvrdio je Milan na svojoj službenoj stranici.

Testiranje na kojem je Ibrahimović bio pozitivan na COVID-19 obavljeno je u sklopu protokola UEFA-e uoči utakmice Milan – Bodo Glimt u trećem pretkolu Evropske lige.

O svemu se u svom stilu oglasio i Ibrahimović na svom Twitteru.

– Jučer sam bio negativan na COVID, a danas sam pozitivan. Nemam nikakvih simptoma. COVID je imao hrabrosti da me izazove. Loša ideja – poručio je Zlatan.

Fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine Rade Krunić i ostali igrači Milana negativni su i bit će na raspologanju Stefanu Pioliju za večerašnji duel.

Ovdje pročitajte izvorni tekst:
Nastavite čitati

Sport

Amel Tuka postao otac: Supruga Amina u italijanskom gradu rodila sina

Objavljeno

-

Od

Najbolji bosanskohercegovački atletičar Amet Tuka danas je postao otac.

Njegova supruga Amina na svijet je donijela dječaka, a zanimljivo porođaj je obavljen u italijanskom gradu Veroni.

Amina se porodila u Veroni, gdje je Amelova trening baza, i prema prvim informacijama porođaj je protekao bez ikakvih problema.

Podsjetimo, Amel Tuka prošle godine u oktobru krunisao je brakom dugogodišnju ljubav i vezu sa svojom izabranicom Aminom Pivić, a sada imaju razlog više za sreću i slavlje.

Ovdje pročitajte izvorni tekst:
Nastavite čitati

Najčitanije