fbpx

Nogometni klub Ozren obilježio 100 godina postojanja: “Prisjetili se 11 zlatnih”

od Urednik

U Kino sali JU KSC Vogošća u utorak navečer upriličena je svečana Akademija povodom obilježavanja 100 godina postojanja Nogometnog kluba „Ozren“ iz Semizovca.

Ovaj rijedak jubilej obilježen je u prisustvu brojnih uglednih zvanica, sportista, sportskih radnika i simpatizera kluba. Upriličen je i prigodan kulturno-zabavni program, a prikazan je i dokumentarni filma o “Ozrenu”. Najzaslužnijim sportistima i onima koji su pomagali u radu kluba uručena su prigodna priznanja u znak zahvale.

O “Ozrenu” i njegovih stotinu gdodina govorili su je direktor NK Ozren Sanin Ortaš i načelnik Općine Vogošća Migdad Hasanović.

Bila je ovo prilika i za podsjećanje na “11 zlatnih”, jedanaest fudbalera ovog kluba koji su poginuli kao pripadnici Armije Republike Bosne i Hercegovine. Jedanaest njih su: Ešef Pustahija Ešo, Šefko Kevelj Trumbe, Suad Hegić, Amir Bešlija, Namir Merdan, Šaćir Fejzović, Nedžad Zlatarac, Ferid Zukić, Omer Hido, Idriz Alić i Mirzet Korjenić, . Po jednom od njih, Ešefu Pustahiji Eši Sportsko rekreacioni centar u Svrakama dobio je ime.

The post Nogometni klub Ozren obilježio 100 godina postojanja: “Prisjetili se 11 zlatnih” appeared first on SPORT CENTAR.

Izvor

Možda vam se sviđa

O nama

cropped-LogoBH.png

Bosanskohercegovački internet portal!

@2023 BH Portal – Sva prava zadržana. Designed and Developed by RBI.