fbpx
Biznis

Njemačkom privredniku uručeno priznanje za razvoj goraždanske privrede

Vlada Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, uručila priznanje generalnom direktoru njemačke kompanije „EMKA“ Friedhelmu Rungeu

Priznanje generalnom direktoru ove kompanije dodijeljeno je za doprinos međunarodnoj saradnji i razvoju privrede ovog kantona, uzimajući u obzir činjenicu da ova kompanija u okviru privrednih  subjekata u Goraždu upošljava veliki broj radnika.

Na prijemu koji je upriličen tim povodom, u prisustvu predstavnika izvršne i zakonodavne vlasti kantona, priznanje Rungeu i njegovoj porodici uručili su predjedavajući Skupštine BPK Goražde Muradif Kanlić i premijer u Vladi BPK Goražde Edin Ćulov, a svečanosti dodjele prisustvovali su njemački i domaći privrednici.

Svi oni pozvani su da ulažu svoj kapital u Bosansko-podrinjski kanton Goražde kao mjesto koje na mapi poslovnih šansi zauzima visoko mjesto, a „Emka Bosnia“ koja ima 20 kćerki firmi u svijetu, od Amerike do Kine, u Goraždu je prepoznala poslovnu šansu zahvaljujući uspjehu i preporuci kompanije „Bekto Precisa“.

„Zahvaljujući gospodinu Redžu Bektu, u BPK Goražde došli su i drugi ulagači, a jedan od njih je i gospodin Fridhelm Runge. Firme „Emka Bosnia“ i „Bekto Precisa“ dale su  podsticaj svim drugima da dođu i ulažu u BPK Goražde, a ove dvije firme smatraju se  najvećim izvoznicima u Bosni i Hercegovini. Mogu reći da smo  izuzetno sretni što su članovi porodice gospodina Rungea ovdje boravili, živjeli i dijelili s nama prostor kao goraždani, jer ih tako i osjećamo“, u svom obraćanju kazao je premijer Edin Ćulov.

Da se radi o društveno odgovornim firmama u ovom kantonu, koje ulažu u sve segmente, dokazuje i činjenica da građani nisu zaboravljeni ni u periodu pandemije korona virusa, kada su ove kompanije donirale JZU „Kantonalna bolnica“ Goražde neophodne respiratore.

Izvor

Oznake: Biznis, Ekonomija, Privreda

Možda vas zanima