fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Vijesti

Njemačka pamti pljačku u Kelnu: Senad i Ibrahim kidnapovali “Kralja zlata”, ostatak ekipe ukrao novac

Bili su to sati straha i očaja. Zlatara Georga Kajzera (82) napala su dva muškarca, a zatim ga i kidnapovali iz njegove radnje krajem prošle godine. Nakon što su ga pretukli, ubacili su ga u gepek njegovog auta i vozili po Kelnu puna četiri sata. U, međuvremenu, njihovi saučesnici su “počistili” radnju.

Narednog mjeseca Ibrahim P. (24) i Senad B. (26), državljani Bosne i Hercegovine, pojaviće se pred kelnskim Okružnim sudom kako bi odgovarali za ovo krivično djelo.

Naime, upravo njih dvojica su glavnoosumnjičeni za otmicu draguljara kojeg još zovu i “kralj zlata”. Kako je i sama žrtva posvjedočila, prvo su ga oborili, izbili mu zube, a zatim strpali u gepek i vozili kroz grad puna četiri sata.

– Konstantno sam vikao, što iz očaja, što zbog mog ozbiljnog zdravstvenog stanja, prisjeća se Georg Kajzer ove strašne noći.

Dok su njega vozili u gepeku, njihovi saučesnici su “počistili” prodavnicu, a vrijednost plijena se procjenjuje na 157.000 evra.

Tek kada su saučesnici završili sa radnjom, njih dvojica su zausitavili automobil i pobjegli, prenose Nezavisne.

– Kada sam shvatio da su stali, i da više nisu u autu, počeo sam nekontrolisano da vičem. Na kraju me je neko od prolaznika čuo i pozvao policiju, kaže Kajzer.

Osumnjičeni za otmicu nisu strani njemačkom pravosuđu – samo par nedjelja prije otmice, osuđeni su na sedam i 10 godina u sudu u Berlinu za ukupno 13 krađa. Kako prenosi njemački Bild, otkriveni su jer su se plijenom hvalili na društvenim mrežama.

Inače, zanimljivo da im je insajder bila njihova sunarodnica Nana R. (34), takođe državljanka BiH, koja je radila kao čistačica kod Kajzera. Njoj je suđeno prvoj i osuđena je na pet godina zatvora. Sve do samog kraja suđenja je tvrdila da je nevina, ali su dokazi bili neumoljivi.

– To me zaista istinski povrijedilo. Od svih ljudi, da ona bude iza svega toga, rekao je Kajzer, dodavši da je sada kažnjena zbog svega što je uradila.

Izvor

Izdvojeno

BiH

Kako su dodali, u tom periodu bit će konstantno visoke temperature, lokalno i malo toplije nego ovih dana uz većinom sunčano vrijeme.”Tek malo sjevernije...

Magazin

Pjevačica Jovana Pajić održala je sinoć, 11. jula, fenomenalan nastup u prijestoničkom lokalu nakon duže medijske ilegale. Pajić je pred isti, stala pred sedmu...

Biznis

Bosanci i Hercegovci su poznati kao veliki ljubitelji janjetine. I pored vala poskupljenja, mnogi stanovnici naše zemlje uz janjetinu i roštilj slave bitne datume...

Biznis

Fortenova grupa, najveći poslodavac u regiji s više od 45.000 zaposlenih, koja obuhvata poznate kompanije kao što su Konzum, Mercator, Zvijezda, Dijamant, Jamnica, Sarajevski...