fbpx
Zanimljivosti

“NISAM SE PETLJAO U TO DA JE ŠARAO I VARAO” Hasan progovorio o pričama da je Šaban bio nevjeran

Pjevač Hasan Dudić prvi put je progovorio o aferama koje su se vezivale za njegovog pokojnog brata Šabana Šaulića, pa je otkrio da nikad nisu otvoreno pričali o tome, te i da je kralj narodne muzike vjerovatno šarao po estradi, ali da je uvijek najviše volio suprugu Gordanu Šaulić.

Hasan tvrdi da se, bez obzira na priče koje i danas kruže, njegova udovica Goca uvijek trudila da porodicu drži na okupu, te i da u tome ništa nije moglo da je zaustavi.

-Što se tiče tih čuvenih priča da je Šaban varao Gocu, on i ja nikad nismo o tome otvoreno pričali. Godinu dana sam stariji od Goce, nisam se miješao u te priče da je bio nevjeran i da je šarao okolo, ali znam da mu je ona bila centar svijeta. Očuvala je tu porodicu na okupu, raspali bi se da nije bilo nje. Ona se trudila da, uprkos svemu, pa i onim najtežim trenucima, bude ta koja vuče sve točkove. Šaban je cijeli život bio na putu, kao oficir je živio, i porodica je na to morala da se navikava. Rijetko kojoj ženi je to pošlo za rukom – priča Dudić i nastavlja:

-Goca je tačno znala šta i kada mora da uradi, kad treba na nešto da zažmuri, kad da prešuti, a kad da reaguje. Šta god da je radio moj brat Gocu je mnogo volio.

Pjevač kaže da Šauliću redovno posjećuje grob, te i da se tamo s njim uvijek ispriča i da odlazi i kad mu je teško.

(Express/Republika)

Izvor

Oznake: Zanimljivosti

Vezani članci