Povežite se sa nama

Vijesti

Nije usvojen zaključak kojim se traži ostavka Fadila Novalića i Vlade FBiH

Objavljeno

-

Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH nije usvojio zaključak u kojem se traži ostavka premijera Fadila Novalića i Vlade FBiH.

Glasanju je prethodila žestoka rasprava.

Naime, nakon iscrpne rasprave od 12 sati, predložena su 42 zaključka, među kojima i onaj u kojima se traži smjena Vlade FBiH, a koji su predložili klubovi SDP-a, NS-a, PDA, SBB-a i Nezavisnog bloka.

 - Nije usvojen zaključak kojim se traži ostavka Fadila Novalića i Vlade FBiH

Određena je i pauza tokom koje je zasjedao Kolegij, a nakon njega je Mirsad Zaimović, predsjedavajući Doma, kazao da bi bilo bolje da se prvo objedine slični zaključci do iduće sedmice, pa da se onda o njima raspravlja i glasa.

Šef Kluba SDA Osman Ćatić je rekao da je njihov stav da se sad ne glasa o ovim zaključcima, u protivnom, SDA neće nikako glasati.

Šef Kluba SDP-a Damir Mašić je rekao da to nije prihvatljivo.

“S obzirom da veliki broj zaključaka, neprihvatiljivo je da čekamo da se neko usaglasi jer se to neće desiti ni za tri mjeseca. Na Kolegiju ne postoji saglasnost jer SDA i HDZ žele da se ne glasa. Sve druge stranke to ne podržavaju”, rekao Mašić dodajući da ako želi, predsjedavajući može tražiti od zastupnika da glasaju o tome žele li prekinuti sjednicu.

“Vidjet ćete da ni za to nemate većinu”.

Alma Kratina, iz DF-a, kazala je da ova stranka traži da se glasa o svim zaključcima, istog stava je i Sabina Ćudić, iz Naše stranke.

Zaimović je potom rekao da nema većine niti za jedan ozbiljan zaključak.

“Želimo da smo ozbiljni i da usvojimo barem pet ili deset zaključaka. Za neke bih i ja glasao. Moramo biti konstruktivni. Ovdje ima zaključaka iz četiri pet klubova koji su identični. Ako glasam za zaključak sve četiri zaključka, onda će se uspostaviti da sam glasao smo usvojili četiri ista zaključka. I to će biti tako u Službenom listu. Neću prekidati sjednicu. Stavit ću na dnevni red glasanje zaključak pet klubova u kojem se traži ostavka Vlade FBiH”, rekao je Zaimović.

Taj zaključak nije usvojen u prvom glasanju.

Potom je Mašić tražio pojedinačno. Ni nakon njega nije bilo dovoljno glasova.

Ovdje pročitajte izvorni tekst:
Oglašavanje

Vijesti

Lječilištu Reumal prijeti zatvaranje, bez posla ostaje 400 radnika

Objavljeno

-

Od

Vanredna sjednica Općinskog vijeća Fojnica bit će održana u petak, u 10 sati, u sali Općine Fojnica, sa jednom tačkom dnevnog reda: “Aktuelno stanje Lječilišta „Reumal“ – ugroženost nastavka poslovanja uslijed izvršnih postupaka po tužbama radnika i smanjenog obima poslovanja izazvanog pandemijom COVID-19.

Lječilište Reumal Fojnica je ustanova za medicinsku rehabilitaciju i rekreaciju koja godišnje ostvari 150 hiljada noćenja, te kao takva predstavlja brend po kojem je Fojnica poznata u BiH i okruženju.

Osim toga, Lječilište Reumal zapošljava oko 400 radnika koji svojim radom prehranjuju porodice.

“Međutim, nagomilani finansijski problemi, pojava pandemije koronavirusa, tužba dijela radnika i nedovoljna briga vlasti, doveli su ovaj privredni subjekt pred zatvaranje, a samim tim i 400 radnika moglo bi ostalo bez posla”, navodi se u najavi vanredne sjednice Općinskog vijeća.

Ovdje pročitajte izvorni tekst:
Nastavite čitati

Vijesti

Panonika će u petak zvanično završiti ljetnu sezonu

Objavljeno

-

Od

Obzirom na vremensku prognozu sa naglim vremenskim promjenama za predstojeći vikend, niske jutarnje i dnevne temperature, odlukom Uprave JKP Pannonica doo Tuzla, kompleks slanih jezera Panonika će u petak, 25.septembra 2020.godine zvanično završiti ovogodišnju ljetnu sezonu. Kompleks Panonskih jezera je od subote otvoren svaki dan za slobodan ulaz, šetnje i rekreaciju u periodu od 7 do 19 sati, ali ne i za kupanje, obzirom da će biti završeno održavanje i filtriranje jezerske vode u punim kapacitetima. Radno vrijeme dječijeg zabavnog parka „Vrtić“ je od 10 do 18 sati, sa ulazom na Istočnu kapiju kompleksa sa parkinga kod benzinske stanice INA.

Ovogodišnje ljetna sezona je realizovana u teškim uslovima primjene svih mjera protiv širenja virusa Covid19, kao što su smanjenje kapaciteta prijema gostiju kompleksa za 60 posto, osiguranje provođenja mjere sigurnosnog razmaka sa redarskom službom, neprekidna dezinfekcija hlorom slane vode i stalne dnevne dezinfekcije jezerskih plaža, plažnog i ugostiteljskog mobilijara.

˝Sav naš rad je bio usmjeren na želju da se dolaskom na Panoniku, nakon dužeg vremena provedenog u karantinu tokom prvog talasa pandemije virusa Covid19, gosti sigurno i ugodno osjećaju, da se riješe stresova u slanoj ljekovitoj toploj vodi i da se odmore uz primjenu svih preventivnih mjera koje su obezbijeđene na kompleksu Panonskih jezera. Isto tako, naš glavni cilj je bio da sačuvamo našu djelatnost za budući rad, zadržavanje postojećih radnih mjesta i zapošljavanje značajnog broja sezonskih radnika, zadržavanje svih visokih standarda boravka naših gostiju na kompleksu slanih jezera i brenda grada Tuzle kao jednog od najznačajnijih turističkih odredišta BiH, saopšteno je iz Uprave JKP Pannonica doo Tuzla.JKP Pannonica doo Tuzla se zahvaljuje svim svojim gostima, građanima Tuzle i gostima koji su i ove ljetne sezone u značajnom broju posjetili Tuzlu i kompleks Panonskih jezera dolazeći iz cijele BiH ali i susjednih zemalja (Srbija, Hrvatska), dajući na taj način vjeru u budućnost daljeg razvoja turizma kao značajne privredne grane u razvoju grada Tuzla, TK i BiH. Pozivamo građane da dio svog slobodnog vrijeme provedu i ove jeseni u šetnji i rekreaciji velikom gradskom pješačkom zonom grada Tuzla čiji je sastavni dio i kompleks Panonskih jezera sa svojim stazama projekta „Panonika-Zdravo srce Tuzle“, poručili su iz JKP Pannonica doo Tuzla.

Ovdje pročitajte izvorni tekst:
Nastavite čitati

Najčitanije