New York Times otkrio: Manchester Cityju prijeti izbacivanje iz Europe…

13

Novom engleskom prvaku Manchester Cityju prijeti katastrofa, barem ako je vjerovati napisima uglednog New York Timesa.

Amerikanci doznaju da će Uefa ‘građane’ izbaciti iz Lige prvaka zbog kršenja financijskog fair-playa. Ima to još puno spornih radnji, a NY Times predviđa najgori scenarij.


Brighton and Hove Albion v Manchester City - Premier League - AMEX Stadium | Autor: Gareth Fuller/Press Association/PIXSELL

Manchester City već je nekoliko mjeseci predmet istrage Uefinih regulatornih tijela, a za vikend su se istražitelji sastali u švicarskom Nyonu kako bi raspravili o zaključcima istrage. Konačna odluka bit će poznata uskoro, a javnosti će ju obznaniti bivši belgijski premjer, a danas istaknuti dužnosnik krovne europske nogometne organizacije – Ives Laterne.

Cityjev šeik Mansour kroz godine je ulupao silne milijune u pojačanja. Samo u zadnje tri sezone dovodio je igrače poput Kevina De Bruynea, Riyada Mahreza, Aymerica Laportea, Raheema Sterlinga, Benjamina Mendyja…Premier League - Brighton & Hove Albion v Manchester City | Autor: John Sibley/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

Ako City bude kažnjen prijeti mu minimalno sezona suspenzije u najelitnijem europskom natjecanju, ali nije poznato hoće li se to odnositi već na sljedeću sezonu ili na sezonu kasnije.

Englezi bi spas od Uefine oštrice pravde mogli potražiti na CAS-u, specijaliziranom sportskom arbitražnom sudu, a ne treba ni sumnjati da će posegnuti za tim rješenjem.