fbpx
Sport

Nevjerovatno bizarna reakcija selektora Hrvatske na pitanje o ostavci, napravio nesvakidašnji potez

No, u praksi za takvo im je potrebna ubjedljiva pobjeda Egipta nad Danskom koja je i prije utakmice izgledala nemoguće, a nakon prvog poluvremena u kojem Danska vodi 17:12 izgleda još nerealnije.

Selektor Hrvatske Hrvoje Horvat odlučio je nakon pobjede nad Bahreinom stati pred kamere RTL te sumirati večerašnju utakmicu.

“Rezultat prvog poluvremena sve govori, primili smo previše golova u tom dijelu. Drugo je bilo bolje, noge su bile teške, suci su im pustili duge napade u kojima su nam radili probleme. Napadački dobra utakmica, ali prvo poluvrijeme trebalo je bolje odigrati. Izuzev utakmice s Egiptom, odigrali smo dobar turnir i pokazali zonu 5-1, koja bi trebala biti naš zaštitni znak koji će nas vratiti u vrh rukometa. Vidjećemo što će biti”, prenio je Index riječi Horvata, a onda je uslijedilo pitanje da li će podnijeti ostavku te da li ima podršku Rukometnog saveza Hrvatske.

“Trenutno jedva čekam da vidim porodicu, a onda ću odlučiti o svojoj budućnosti”, rekao je Horvat, a potom samo ostvarao usta glumeći da odgovara na pitanje ima li podršku Rukometnog saveza Hrvatsle. 

Horvat također nije preuzeo odgovornost za loš rezultat reprezentacije. 

“Želimo se boriti za medalju, dijele nas milimetri od toga. Treba nam sreće. Imali smo korona prvenstvo, pa povrede. Treba sreće, nismo je imali. Na ovom prvenstvu smo dobili 5-1 obranu, ona se pokazala da može biti ubojito oružje u budućnosti. Treba nam sistem, trebamo puhati u isto jedro. Samo tako možemo izaći iz krize”, poručio je on. 

 

 

Izvor

Oznake: Sport

Vezani članci