fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Biznis

Nekim vlasnicima Volvoa EX30 u Velikoj Britaniji vraćen novac zbog problema sa softverom

Softver je postao i saveznik i neprijatelj proizvođača automobila. Danas je to sastavni dio svakog vozila i što je softver bolji, to je automobil bolji. Ponekad, međutim, postane najveća prepreka na putu do tržišnog uspjeha, a Volvo EX30 je savršen primjer.

Iako prodaja ovog automobila iz mjeseca u mjesec raste, nažalost, neki od modela nisu svojim korisnicima obezbijedili prijatan rad. Nekima je čak vraćen novac za automobile.

Ne postoji ništa gore od softvera koji blokira korištenje automobila. Nažalost, takve situacije su se dogodile u ovom slučaju. Multimedija (koja je, podsjetimo, cijeli komandni centar, a služi i kao brzinomjer), pa neradne tipke na upravljaču i stalne greške su samo vrh brda problema, prenosi Autoblog rs.

Korisnici su se žalili i na loše funkcionisanje bezbjednosnih sistema, uključujući nasumično aktiviran sistem kočenja u nuždi.

Volvo je svjestan problema koji muče EX30 i ne odriče ih se. Naprotiv, Šveđani su nekim korisnicima čiji automobili su pravili najviše problema napravili povraćaj novca za kupovinu. Ovo je dobar potez koji gradi kredibilitet marke.

Švedska kompanija takođe obezbjeđuje stalni razvoj i usavršavanje softvera. To bi u bliskoj budućnosti trebalo da se pretvori u bolje iskustvo vožnje.

EX30 se uskoro seli u Evropu

Suočen s novim carinama na automobile iz Kine, Volvo će preseliti proizvodnju EX30 u Gent, Belgija. Na ovaj način marka želi da zadrži dobru cijenu, iako se može očekivati ​​da će evropska verzija biti nešto skuplja.

Izvor

Izdvojeno

Magazin

Dvije mlade zvijezde Anđela Ignjatović, poznatija kao Breskvica i Zorana Mićanović svojim glasovnim sposobnostima nikoga ne ostavljaju ravnodušnim, a sada su spremile iznenađenje za...

Biznis

Ljeto je stiglo, a s njim i dugo očekivani godišnji odmori. Prije nego što krenete na more i uživate u ljetnim radostima, pobrinite se...

Vijesti

Jedan od učesnika Marša mira danas je preminuo na lokalitetu Buljima, saznaje Klix.ba. Učesnici Marša mira koračaju prema Potočarima, a nažalost ovogodišnji pohod je...

Biznis

Azijsko-pacifička tržišta bila su u porastu u utorak, nakon S&P 500 a Nasdaq Composite zatvorio je na rekordno visokim nivoima tokom noći, s japanskim...