Nećete vjerovati! Mnoge žene ne znaju gdje se nalazi vagina

47

Vjerovali ili ne, gotovo polovica Britanki ne zna gdje se točno nalazi vagina. Tako je barem pokazalo istraživanje koje je objavio britanski medicinski portal YouGov, a u kojem je sudjelovalo preko dvije tisuće odraslih Britanaca.

Autori studije su im pokazali grafike s nacrtanim ženskim genitalijama, a čak 45 posto žena nije znalo imenovati dijelove vagine, pa čak ni pokazati gdje se na slici nalazi taj organ.U svijetlu toga ne čudi da ih više od pola (55 posto) nije znalo pokazati ni mokraćnu cijev, a više od jedne od četiri žena (njih 43 posto) je pogrešno pokazalo gdje su stidne usne. A s obzirom na to koliko žene poznaju svoje tijelo, bilo je očekivano da su muškarci na ovom testu prošli još gore.

Šest od deset muškaraca tako nije uspjelo točno locirati vaginu, njih gotovo dvije trećine (61 posto) nije bilo sigurno ni gdje je ni što je mokraćna cijev, a skoro polovica pripadnika grubljeg spola nije znala gdje se na ženi nalaze stidne usne.

Jedini intimni dio ženskog tijela koji prepoznaju i Britanci i Britanke je klitoris; njega su identificirale dvije trećine muškaraca (69 posto) i 71 posto žena.