NBA Free Agency: Džanan Musa bi se mogao oprostiti od Brooklyn Netsa

150


Brooklyn Netsi su napravili fenomenalan potez tokom “free agency”, dovodivši Kevin Duranta, Kyrie Irvinga i DeAndre Jordana.

Netsi su ovaj potez učinili mogućim trejdajući Allena Crabea i potpisujući Taureana Princea. Bivši igrač Atlante će biti od znatne pomoći ekipi Netsa čekajući Durantov oporavak.

Brooklyn je ušao u “free agency” sa $69 miliona slobodnog prostora, ne uključujući slobodnog igrača DeAngela Russela. To ih je učinilo $2 miliona kratkim da novopotpisanim igračima daju njihove dogovorene maksimalne četverogodišnje ugovore vrijednosti $164 miliona i $141 miliona.                   

Po mišljenju mnogih stručnjaka, nije tajna da su Netsi trenutno u velikoj dilemi trejdanja bosanskohercegovačkog košarkaša Džanana Muse kojeg su na prošlogodišnjem draftu odabrali kao 28. pika prve runde. Trenutna vrijednost ugovora BiH košarkaša iznosi $1,914,120, što bi Netsima dalo sasvim dovoljno prostora za uspješno manevrisanje po pitanju novih ugovora. Ostaje da vidimo da li od sljedeće sezone gledamo našeg Džanana Musu u dresu novog tima.