fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

BiH

Narod i Pravda na Lokalne izbore 2024 izlazi sa listama u 62 općine i 14 kandidata za načelnike

Narod i Pravda na lokalne izbore izlazi drugi put od svog osnivanja. Ove godine prijavila je kandidatske liste u 62 općine i grada u cijeloj Bosni i Hercegovini, te 14 kandidata za načelnike i gradonačelnike, od kojih 7 samostalno a 7 u okviru koalicija u kojima nastupa.

Uz svojih 14 kandidata za načelnike i gradonačelnike, Narod i pravda će podržati još 7 kandidata koalicijskih partnera.

Od 62 liste u općinama i gradovima u cijeloj BiH, 53 su samostalne liste NiP-a, a 9 je zajedničkih u okviru koalicija. U Republici Srpskoj NiP na izbore izlazi u 9 opština, u njih 6 samostalno, a u 3 sa kandidatima na zajedničkim listama s koalicionim partnerima.

  • U dvije lokalne zajednice NiP izlazi na izbore s aktualnim načelnicima Nerminom Muzurom (Ilidža) i Adnanom Bjelićem (Srebrenik). U sarajevskim općinama svoje kandidature ponovit će Amar Dovadžija (Ilijaš) i Enes Kazić (Hadžići), dok će u Novom Gradu kandidat biti Mirza Selimbegović. Kandidat u Živinicama bit će Asim Aljić, u Ključu Azhar Sejarić, u Goraždu Senad Čeljo, u Travniku Tarik Šečić, u Visokom Mirnes Fatić, u Varešu Fahrudin Brkić, u Kalesiji Mujo Mujkić, u općini Pale-Prača (FBiH) Ibrahim Komarica i općini Foča (FBiH) Salko Osmanović.

„Podsjećamo, na prošlim lokalnim izborima 2020 godine kandidirali smo se u 42 općine i grada a ove u 62, što je povećanje od gotovo 50% kada je riječ o broju lokalnih zajednica u kojima se kandidujemo, što govori o značajnom širenju Naroda i Pravde u protekle četiri godine.

Narod i pravda nastavlja s predstavljanjem i implementacijom politika na koje se obavezala. Pokazali smo da se može bolje, transparentnije i odgovornije upravljati institucijama i javnim resursima.
Od izgradnje nove krupne infrastrukture, renoviranja brojnih javnih objekata, porodiljskih naknada, besplatnih udžbenika, subvencioniranih vrtića, povećanih stipendija, uspostavljanja antikorupcijskog sistema i standarda upravljanja, potpuno vidljive promjene i zamaha u općinama gdje NiP ima vlast, posebno na Ilidži kada je riječ o lokalnim zajednicama, pokazali smo da nismo isti i da možemo adekvatno rješavati stvarne probleme građana. Razne svakodnevne spinove odbacujemo i djelima pokazujemo ko smo. Na osnovu urađenog koje s ponosom možemo predstaviti i uz jasan plan za budućnost, tražimo povjerenje građana da nastavimo dalje, još bolje“, poručili su iz Naroda i Pravde.

Kandidatske liste predala je Delegacija koju su činili predstavnici Centralnog ureda NiP-a, te predstavnici rukovodstva i statutarnih upravljačkih organa stranke.

 

 

Izvor

Izdvojeno

Magazin

Dvije mlade zvijezde Anđela Ignjatović, poznatija kao Breskvica i Zorana Mićanović svojim glasovnim sposobnostima nikoga ne ostavljaju ravnodušnim, a sada su spremile iznenađenje za...

Biznis

Premijer Zeničko-dobojskog kantona Nezir Pivić i ministar za privredu Samir Šibonjić razgovarali su s menadžmentom Zeničkog privrednog sajma ZEPS, koji će se, nakon pet...

Zanimljivosti

Nakon petogodišnje stanke Plavi Orkestar je prošlog vikenda oduševio publiku u Slavonskom Brodu, a koncert je bio tek početak njihove ljetne turneje koja uključuje...

Magazin

Ivana Šašić razvela se od supruga jer ga je uhvatila u prevari, a sada je iznijela svoje mišljenje o ženama koje, iako znaju da...