Magazin

NAKON KORONE, PRIJETI LI NAM NOVA KATASTROFA! Od ove nećemo moći da se zaštitimo IZOLACIJOM!

Podijelite:

Stručnjaci i dalje upozoravaju da planeta postaje sve toplija

Pandemija koronavirusa menja način života u svetu. Radi suzbijanja zaraze, mnoge države su pod blokadom što je pozitivno uticalo na okruženje.

Drastične mere koje su primjenjene u Kini tokom epidemije korona virusa smanjile su značajno zagađenje  vazduha, čime je potencijalno, desetine hiljada života spašeno , tvrde istraživači sa Stenforda.

Bolji kvalitet vazduha, kako kažu naučnici sa ovog univerziteta, mogao bi da spasi između 50.000 i 75.000 ljudi od preuranjene smrti. Zato, kanali u Veneciji su čistiji nego što su to ikada do sada bili , pošto je potpuna blokada Italije zbog pandemije korona virusa  uticala na smanjenje zagađenja.

Ipak, stručnjaci i dalje upozoravaju da planeta postaje sve toplija što dovodi do otapanja leda na Antarktiku i značajno podizanje nivoa mora. Stoga, rizik je veliki da će, širom svijeta, biti ogromnih poplava.

Istraživači su istakli da se, sa glečera Denman na Antarktiku, tokom protekle 22 godine, otopilo pet kilometara leda, što bi prema nekim prognozama moglo uticati na povećanje nivoa vode čak i do 1,5 metra, prenosi “USA Today”.

Ovdje pročitajte izvorni tekst:

ESPRESO

Podijelite:

Rudari u FBiH rade punim kapacitetom, traže maksimalnu podršku!
PEPE REINA SAM SEBI DIJAGNOSTIKOVAO KORONU I IZLEČIO SE: U Engleskoj te testiraju samo ako si za bolnicu!

Zadnje vijesti

Možda vam se svidi

Meni