fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sport

Najlošiji plasman reprezentacije Bosne i Hercegovine na FIFA rang listi od 2008. godine

Svjetska fudbalska federacija (FIFA) danas je ažurirala rang listu reprezentacija, a Bosna i Hercegovina je nazadovala za jedno mjesto u odnosu na prošlomjesečni spisak.

Naime, naša nacionalna selekcija je sada na 75. poziciji na FIFA rang listi s 1.332 boda. U odnosu na prošli mjesec prestigla nas je Gruzija.

Trenutno 75. mjesto je ujedno i najlošiji plasman Bosne i Hercegovine na FIFA rang listi još od 2008. godine kada smo također bili na istoj poziciji.

Nakon toga je uslijedio uspon sve do ljeta 2013. godine kada smo bili 13. selekcija svijeta te reprezentacija koja se plasirala na Svjetsko prvenstvo u Brazil.

Nakon svijetlih trenutaka i najboljeg plasmana ikad uslijedio je strmoglavi i konstantni pad. Naša reprezentcaija je tako prošlog ljeta bila na 61. mjestu, a za godinu dana pali smo za dodatnih 14 pozicija.

Inače, na vrhu je Argentina ispred Francuske, Belgije, Brazila i Engleske. Hrvatska je na devetom mjestu, dok je Srbija na 32. poziciji.

The post Najlošiji plasman reprezentacije Bosne i Hercegovine na FIFA rang listi od 2008. godine appeared first on SPORT CENTAR.

Izvor

Izdvojeno

Magazin

Dvije mlade zvijezde Anđela Ignjatović, poznatija kao Breskvica i Zorana Mićanović svojim glasovnim sposobnostima nikoga ne ostavljaju ravnodušnim, a sada su spremile iznenađenje za...

Biznis

Ljeto je stiglo, a s njim i dugo očekivani godišnji odmori. Prije nego što krenete na more i uživate u ljetnim radostima, pobrinite se...

Vijesti

Jedan od učesnika Marša mira danas je preminuo na lokalitetu Buljima, saznaje Klix.ba. Učesnici Marša mira koračaju prema Potočarima, a nažalost ovogodišnji pohod je...

Biznis

Azijsko-pacifička tržišta bila su u porastu u utorak, nakon S&P 500 a Nasdaq Composite zatvorio je na rekordno visokim nivoima tokom noći, s japanskim...