Najbolji bosanskohercegovački teniser danas slavi 27. rođendan: Godina puna velikih izazova

14

Najbolji bh. teniser Damir Džumhur proslavio je danas svoj 27. rođendan. Jedan od najvećih talenata u svijetu tenisa i igrač koji je posljednjih godina ostvario sjajan uspjeh na ATP listi, trenutno se nalazi u Švicarskoj gdje nastupa na teniskom turniru u Genevi. Među prvima koji su Damiru čestitali rođendan i poželjeli mnogo zdravlja i uspjeha u nastavku karijere, bili su proslavljeni bh. atletičar Amel Tuka, i mlada nada bh. košarke, Džanan Musa koji trenutno brani boje ekipe Brooklyna.

Talentovani teniser rođen je u Sarajevu gdje je započeo svoje prve teniserske korake, a sve pod budnim okom oca Nerfida koji je u glavnom bh. gradu od 1994. godine vodio tenisku akademiju. Iako je u početku trenirao fudbal, a potom i skijanje, Damir je ipak odlučio krenuti očevim stopama.

Kako bi ostvario veće rezulate, Damir je prije dvije godine preselio u Beograd gdje često trenira u društvu srbijanskih tenisera, Novaka Đokovića i Filipa Krajinovića. Svoje uzore još prije nekoliko godina pronašao je u teniskim legendama Patricku Rafteru i Rogeru Federeru. Svoj raznovrsni talenat, Damir je svojevremeno pokazao glumeći u filmu “Grbavica”.

Ovdje pročitajte izvorni tekst