fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sport

Najavljen veliki projekat: Stadion Koševo u UEFA 4 kategoriji do kraja 2025. godine

FK Sarajevo danas se oglasio važnim saopštenjem po pitanju stadiona Koševo i njegovog unapređenja u skorijoj budućnosti.

“Vlada Kantona Sarajevo, Grad Sarajevo, Općina Centar i Fudbalski klub Sarajevo zajednički rade na projektu rekonstrukcije stadiona Asim Ferhatović Hase. 

Namjera Vlade Kantona Sarajevo i Općine Centar je da se zajedničkim snagama naš najveći stadion u što bržem roku dovede do UEFA 4 kategorije. Treba istaknuti kako je FK Sarajevo vlastitim sredstvima izradio idejni projekat rekonstrukcije, a Grad Sarajevo će finansirati izvedbeni projekat.

Općina Centar već provodi aktivnosti na izdavanju potrebnih saglasnosti i dozvola i čim se steknu potrebni uslovi projekat će se delegirati prema Vladi Kantona Sarajevo.

Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo bit će najveći finansijer projekta rekonstrukcije, a namjera je da se zajedno sa drugim institucijama sufinansira projekat koji je od krucijalnog značaja za sve navijače i simpatizere FK Sarajevo, ali i sve građane Sarajeva i države Bosne i Hercegovine.

Podrška projektu očekuje se i od Vlade Federacije BiH.

Konačni cilj je stvoriti što bolje uslove za navijače na stadionu Asim Ferhatović Hase, kako bi FK Sarajevo svoje evropske utakmice igrao na domaćem terenu.

Prva faza rekonstrukcije trebala bi biti završena do kraja 2025. godine”, stoji u saopštenju Bordo kluba.

The post Najavljen veliki projekat: Stadion Koševo u UEFA 4 kategoriji do kraja 2025. godine appeared first on SPORT CENTAR.

Izvor

Izdvojeno

Zanimljivosti

Jelena Karleuša je otputovala u Atinu, gdje je iznajmila vilu na obali mora u sklopu najluksuznijeg hotela s pet zvjezdica. Kako prenose srbijanski mediji,...

Magazin

Kćerka Zdravka Čolića, Una Čolić, nerijetko na društvenim mrežama objavi provokativnu fotografiju zbog koje njeni pratioci ne ostaju ravnodušni. Una je sada objavila fotografiju...

Sport

Skokovi u vodu “Bentbaša Cliff Diving” postali su prepoznatljiv brend Grada Sarajeva, a ove godine takmičenje je zakazano za nedjelju, 4. august.  “Uveliko traju...

Zanimljivosti

Pjevačica Lidija Bačić (38) ovoga ljeta radi punom parom. Čeka je niz koncerata diljem Hrvatske, a predah od pjevanja uzela je opuštajući se uz...