fbpx
Sport

Nainggolan: Pravio sam probleme u svakom klubu, ali na terenu dajem sve od sebe

Bivši belgijski reprezentativac Radja Nainggolan (34) u zimskom je prijelaznom roku kao slobodan igrač došao u italijanski SPAL, klub iz Serie B.

Nainggolan je tokom karijere, u kojoj je igrao i za Inter i Romu, bio poznat po problematičnom ponašanju. O tome je govorio u intervjuu za Corriere della Seru. Ujedno je odgovorio Walteru Sabatiniju, bivšem direktoru Rome, koji je izjavio kako je Nainggolan mogao piti alkohol noć prije pa odigrati utakmicu.

“Patio sam kao dijete, porodica mi je bila siromašna. Žrtvovao sam se kako bih postao fudbaler. Ne želim prestati uživati u životu, a priroda mi je dala tijelo na koje ne utječu stvari koje sam radio. U svakom klubu sam pravio probleme. U Romi sam kasnio i bilo je snimki na kojima baš nisam bio priseban. A onda doček Nove godine kod mene… Pamtit ću to do kraja života. Možda je to bila moja najluđa noć”, rekao je Nainggolan.

“Snimke pijanog mene, kako pušim i izgovaram nepristojne riječi, obišle su svijet. Svi su me napali, Roma je podivljala. Bili su u pravu”, nastavio je belgijski veznjak, a zatim je komentirao Sabatinijeve izjave o svojim pijanstvima.

“Nazvao sam Sabatinija i rekao mu da osam čašica nije dovoljno. Mogu popiti 20 i onda igrati”, izjavio je Nainggolan pa nastavio:

“Sabatini me voli, savjetovao mi je da vodim mirniji život jer misli da bih imao bolju karijeru. Međutim, ne slažem se. Na terenu sam dao sve od sebe.”

Nainggolan će treneru SPAL-a Massimu Oddu pomoći zadržati klub u Serie B. Sada se nalaze na 17. mjestu, koje vodi u razigravanje za ostanak. U SPAL je došao iz Royal Antwerpa, kluba iz njegovog rodnog grada.

The post Nainggolan: Pravio sam probleme u svakom klubu, ali na terenu dajem sve od sebe appeared first on SPORT CENTAR.

Izvor

Oznake:

Možda vas zanima