fbpx
BiH

Na području Srebrenice preventivne mjere povodom najavljenih obilnih padavina

Sjednica Štaba za vanredne situacije za područje opštine Srebrenica održana je danas povodom najavljenih obilnih padavina za to područje, a dogovoreno je poduzimanje mjera na preventivnom djelovanju.

Najavljeno je da će pasti 300 litara kiše na području Crne Gore što može izazavati nagli porast Drine i njenih pritoka. 

Načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti i javni servis Opštine Srebrenica Adem Mehmedović kazao je da se obilne padavine očekuju od 16. do 20. januara i mogle bi da uzrokuju poplave i klizišta.

-Sa padavinama je najavljen i jak olujni vjetar. Na sjednici kriznog štaba dogovoreno je poduzimanje koraka koji se odnose na preventivno djelovanje, a to je da obezbijedimo veće mašine koje će biti spremne na kritičnim mjestima kada su u pitanju rijeke. Najveći problem će nam praviti najavljene padavine u Crnoj Gori, koje će iznositi od 300 do 400 litara po metru kvadratnom tako da možemo očekivati probleme u Skelanskom kraju zbog rijeke Drine – upozorio je Mehmedović.

On ističe da će služba Civilne zaštite svokodnevno obilaziti teren, te da će od danas sve službe biti u pripravnosti.

– Imamo informaciju da je na brani protok vode normalan. U narednim danima nadamo se da nećemo imati većih problema, ali moramo poduzeti mjere koje su nam po instrukciji dostavljene – istakao je Mehmedović.

Zbog najavljenih olujnih vjetrova iz Civilne zaštite apeluju na stanovništvo da budu spremni da zaštite sebe i svoju imovinu, jer je moguće plavljenje imovine i saobraćajnih mreža.

Izvor

Oznake: BiH

Vezani članci

Vijesti