fbpx
Pratite nas

Zdravo, šta tražiš?

Vijesti

Mutap i ostali: Novi član Sudskog vijeća Izo Tankić

Suđenje Zijadu Mutapu i ostalim optuženim za prikrivanje dokaza u vezi sa stradanjem Dženana Memića u Sarajevu u februaru 2016., bit će nastavljeno naredne sedmice s novim članom Vijeća – Izom Tankićem.

Zijad Mutap i ostali. Foto: Sud BiH

Suđenje u ovom predmetu posljednji put održano je 26. maja, kada je rečeno da članica Vijeća Džemila Begović ide u penziju.

Predsjedavajući Vijeća Branko Perić kazao je da je Tankić imenovan za novog člana 27. maja i da se od tada upoznaje sa spisom.
Tužilaštvo i Odbrane nisu imale primjedbi na novog sudiju, a saglasile su se i da se prihvate dokazi koji su izvedeni u dosadašnjem toku suđenja, koje je počelo u oktobru 2021. godine.

Vijeće je odobrilo zahtjev optuženog Ožegovića da mu se po službenoj dužnosti postavi branilac Edin Šaćirbegović, koji mu je do sada bio izabrani advokat.

Za prikrivanje dokaza sudi se Zijadu Mutapu, njegovoj kćerki Alisi Ramić (ranije Mutap), tadašnjem šefu Odsjeka za saobraćajne istrage Hasanu Dupovcu, policajcu Josipu Bariću i radniku hotela Muameru Ožegoviću.

Nastavak suđenja je 30. juna, za kada će biti pozvani novi svjedoci Tužilaštva.

Izvor

Možda vam se sviđa

Biznis

Dž. Pol Geti (Jean Paul Getty) rođen je 1892. godine i u drugoj plovini dvadesetog vijeka bio je najbogatiji čovjek na planeti. Osnovao je...

BiH

Sve je spremno za isplatu uvećanih junskih penzija u Federaciji BiH koja će biti 5. jula, potvrdio je za Faktor Amel Lizde, šef Ureda...

Zanimljivosti

Marija Šerifović progovorila je o tome ko bi mogao da je zamijeni u Zvezdama Granda. -Ja sam nezamjenljiva, niko ne pjeva, ne izgleda i...

Zanimljivosti

Popularni pjevač Amar Gile oglasio se na društvenim mrežama emotivnom porukom i čestitao pobjedu Nerminu Handžiću. Naime, Amar je objavio fotografiju sa Nerminom staru...