fbpx
Sport

Mulalić: Kamen po kamen i korak po korak, ovo nam je šesta pobjeda u osam utakmica

Ova vijest je preuzeta sa portala Sport 1

FK Željezničar je ostvario veliku pobjedu protiv ekipe FK Sloga sa 4:1. Nakon utakmice izjavu za MyTV dao je trener Plavih Edis Mulalić koji je imao razloga za zadovoljstvo nakon današnje utakmice.

“Znali smo da je teško i da će biti teško. Negdje smo igrali otprilike svaka tri i po dana i to se danas osjetilo na igri. Prvo poluvrijeme je bilo izjednačeno zbog nas. Kasnije smo mi pogodili na poluvremenu sa izmjenom i podigli smo nivo igre. Odigrali smo odlično u drugom poluvremenu. Od osam utakmica u ovom rasporedu, mi smo pobjedili u šest utakmica. Trebala nam je jedna ovakva utakmica da se rasteretimo. Momcima stvarno svaki kompliment. Mislim da smo u jednoj od tih osam utakmica zakazali i na njoj bili loši nekih 55 minuta utakmice. Idemo kamen po kamen i korak po korak. Slijedi nam pauza da se osvježimo i da se spremimo za ostatak sezone”, rekao je Mulalić i osvrnuo se na formu ofanzivaca Plavih:

“Svi oni imaju kvalitet prema naprijed. Drago mi je zbog Amoaha da se vratio na dobar kolosjek. Gol znači na samopouzdanju puno i oni to znaju. Mi trebamo da imamo gore taj automatizam u igri, kako bi napravili dobar miks prema naprijed i da lakše pobjeđujemo.”

Također, vrijedi spomenuti da po drugi put u sedam dana nakon poraza od Željezničara, pred kamere medija nije izlazio trener Sloge, Zoran Ćurguz

Oznake:

Možda vas zanima