fbpx
Sport

Muharemović kritikovao Zmajeve: Imamo igrače koji nastupaju, teško ih je i ocijeniti

Dželaludin Muharemović je večeras bio gost emisije BHT1 televizije povodom utakmice našeg nacionalnog tima protiv Lihtenštajna.

Zmajevi su teškom mukom slavili 2:1, a legendarni fudbaler Željezničara otvoreno je kritikovao igru našeg tima.

“Bilo je to dosta sporo i jalovo. Bez brzine u igri… Na kraju se s izmjenama pojavila ekipa koju smo očekivali da će biti i startna. Mladi igrači su unijeli malo energije, a neki su vraćeni na prirodna mjesta. Veći dio utakmice je bio jalov, da ne kažem grubu riječ… Dosadan… Nije bilo opasnosti od Lihtenštajna jer su oni ekipa koja ne zna da napadne. Oni znaju da stoje u bloku i da pokušaju primiti što manje golova”, rekao je Muhuaremović u studiju BHRT-a. i dodao:

“Kratke su dionice dobre igre, ali jako puno vremena ona neka naša stara igra, koja se često ponavljala u Zenici.”

Potom je direktno kritikovao dva igrača BiH – Pjanića i Krunića.

“Lihtenštajn jeste igrao grubo, ali za njih to ne smije biti problem. To su dva igrača (Pjanić i Krunić) koja su falila večeras. Da stanu na loptu, nešto smisle… Imali smo igrače koji igraju i one koji samo nastupaju. Pjanić je u prvom dijelu imao par proigravanja, ali kasnije to nije bilo to. Po čemu ćemo Krunića pamtiti za ovu utakmicu? To su igrači koji nastupaju, nemate igrače koji igraju. Imali smo igrača koje je teško ocijeniti”, rekao je razočarani Muharemović.

The post Muharemović kritikovao Zmajeve: Imamo igrače koji nastupaju, teško ih je i ocijeniti appeared first on SPORT CENTAR.

Izvor

Oznake: sport

Možda vas zanima