Povežite se sa nama

Lifestyle

MISTIČNA TVRĐAVA Donosimo pogled na najlipši grad u atraktivnom noćnom ruhu (FOTO)

Objavljeno

-

Klis je u veljači zasjao novim sjajem od kada je počela realizacija projekta vrijednog 2.4 milijuna kuna financiranom iz EU fondova. Rasvjetu pod noćnim nebom ne da vide samo stanovnici Klisa, nego i svih okolnih gradova i naselja, uključujući i Splita. Iz Splita se sada noću Kliška tvrđava vidi kao nikada do sada.

Ova rasvjeta čitav prostor učinila je još atraktivnijim i privlačnijim za posjetitelje, ali i izazov za fotografe.

Spektakularne fotografije vedrog noćnog neba, Klisa, osvijetljene Kliške tvrđave i Splita snimio je  fotograf Saša Stojanović Sapa čije fotografije možete pratiti na njegovom Instagram profilu.

Ovdje pročitajte izvorni tekst:
Oglašavanje

Lifestyle

U Bijeljini pobjegao kengur, nagrada onome ko ga nađe (FOTO)

Objavljeno

-

Od

U popodnevnim satima, u subotu, sa bijeljinskog ranča „Tanasić“, na kome se nalazi i mali zoološki vrt, nestao je kengur. Vlasnik ranča obećao je nagradu onome ko pronađe izgubljenog kengura. 

Na ovom ranču, u malom zoološkom vrtu, koji često organizirano posjećuju i djeca bijeljinskih vrtića, mogu se vidjeti golubovi pismonoše, zečevi, nojevi, poni konjići i druge zanimljive životinje.

Ovdje pročitajte izvorni tekst:
Nastavite čitati

Lifestyle

Trogodišnji dječak iz Sarajeva, umjesto zabave i poklona, za rođendan želio svoju lipu na Vilsonovom

Objavljeno

-

Od

Preduzeće “Park” objavilo je divnu priču na svom Facebook profilu.

Naime, “Parku” su se nedavno obratili roditelji trogodišnjeg dječaka iz Sarajeva sa jednom željom. Ovaj mališan je, umjesto poklon za rođendan, želio svom gradu darovati nešto. Tako je danas sa svojim drugarima, roditeljima i radnicima “Parka” zasadio svoju lipu na Vilsonovom šetalištu.

– Prekrasna rođendanska priča danas je ispričana u Vilsonovom šetalištu, a jedna nova mlada lipa svjedoči svemu tome. Nije to obično stablo, baš kao ni lokacija, to je od danas Timurova lipa, poklon prekrasnog dječaka svom gradu i omiljenom šetalištu. Naime Timur, trogodišnji Sarajlija danas slavi rođendan, ali umjesto rođendanske fešte u igraonici, dječak i njegovi roditelji danas su mnogim sugrađanima pokazali kako se voli svoj grad. Timur je umjesto poklona, svom gradu i jednom starom drvoredu u Vilsonovom poklonio svoj poklon. Od danas će rasti zajedno sa svojim stablom lipe – piše na Facebook stranici “Parka”.

Dalje navode kako su im Timurovi roditelji objasnili koliko on voli vrijeme provoditi u Vilsonovom šetalištu.

Prekrasna rođendanska priča danas je ispričana u Vilsonovom šetalištu, a jedna nova mlada lipa svjedoči svemu tome. Nije…

Posted by KJKP Park Sarajevo on Subota, 26. Septembar 2020.

– Krenulo se užurbano u pripremu, jer Vilsonovo šetalište posebno je i biološko naslijeđe našeg grada, odabrano je posebno stablo, upravo onako kako dolikuje i lokaciji i povodu i činjenici da stari drvored se obnavlja novim mladim stablima. Jutros ni kiša nije pokvarila radost ove posebne priče, radnici “Parka” pripremili su zemljište za sadnju, ekipe iz “Parkovog” vrtnog centra “Flora”, iz rasadnika u Nedžarićima, vrlo brzo su dostavile sadnicu nove lipe i počela je sadnja. Zajedno sa radnicima “Parka”, male Timurove ruke, njegovih drugara i roditelja za nekoliko minuta uradile su posao koji će godinama biti itekako vidljiv. Novo mlado stablo ukrašava prostor Vilsonovog šetališta i Timurovim vršnjacima i svim budućim Sarajlijama pravit će hlad tokom ljetnih šetnji omiljenom gradskom destinacijom, koja na ovaj način, osim tradicije će imati i svoju budućnost. Trogodišnjem Timuru preduzeće “Park” upućuje najsrdačnije čestitke povodom rođendana, roditeljima poštovanje za ovakav hvale vrijedan čin, a svim sugrađanima molbu da zajedno čuvamo i Timurovo i sva stabla ovoga grada – naveli su iz “Parka”.

Na kraju su naglasili da je to dio “Parkove” akcije koju realizira već drugu jesenju sezonu s ciljem da građani stablima obogaćuju zelene površine, a preduzeće “Park”, osim kompletne podrške, odabira lokaciju, bogate ponude stabala i sadnica u svom rasadniku ovakve priče podržati i potpuno besplatnom uslugom sadnje i transporta, kao i stručnom pomoći.

Ovdje pročitajte izvorni tekst:
Nastavite čitati

Najčitanije