fbpx
Zanimljivosti

MISTERIJA ZVANA ACA LUKAS: Njegove godine malo ko zna

Poznati pjevač je rođen kao Aleksandar Vuksanović u Beogradu, od oca Vuksana i majke Vidosave, gdje je u naselju Karaburma završio osnovnu školu „Filip Višnjić“, a uporedo je pohađao i nižu Muzičku školu, a kasnije je završio i srednje muzičko obrazovanje.

Iako je u Beogradu upisao srednju građevinsku školu, Aca Lukas je od obrazovanja odustao u trećem razredu srednje škole, i kaže da uopšte ne žali zbog takve svoje odluke, te da se pak bavi muzikom koju i najviše voli, i da može od nje pristojno da živi, te da mu diplome i nisu potrebne.

Kao razlog što je napustio školu, Aca je naveo to što nije imao vremena da se posveti nastavi i da uči, jer je već sa 16 godina počeo da pjeva i nastupa, pa je imao puno izostanaka i zbog toga je on izabrao pjesmu umjesto škole.

Aca je postao popularan devedesetih godina, kada je nastupao na splavu „Lukas“, na Novom Beogradu, po čemu je i dobio nadimak, koji je preuzeo kao umjetničko ime.

Manje je poznato da je pjevač dugo nastupao i u tada poznatom klubu „Hogar“, koji se nalazio na Adi Ciganliji, gdje je pjevao kao zamjena pjevaču Milu Lojpuru, džez numere ali i ciganske pjesme, sa Milanom Šćepovićem i Sašom Lunginovićem, te da ga je tada i zapazila poznata rok pjevačica Snežana Mišković Viktorija, koja mu je ponudila angažman u tada svom pratećem bendu.

Sa Viktorijom je Aca Lukas nastupao na raznim koncertima, te je sarađivao i sa pokojnim Dinom Dvornikom i Mladenom Vojičićem Tifom, ali je na kraju ipak odlučio da započne samostalnu karijeru.

Muzička karijera Ace Lukasa, može se podijeliti u dvije etape, prvu od 1990. do 2003. godine, i drugu koja je praktično nastavljena poslije pauze od tri godine, te traje od 2006. godine pa sve do danas.

Aca je rođen 3. novembra 1968. godine, što znači da danas ima 54 godine.

(Express/Espreso)

Izvor

Oznake:

Možda vas zanima