fbpx
Vijesti

MIROSLAV ILIĆ OTKRIO: Da nije bilo njega, ne bi bilo ni mene

Svako od nas ima bar nekog čovjeka koji mu je vrlo bitan, koji je za nas uradio nešto važno i zbog čega ćemo ga pamtiti do kraja života. U mom slučaju, to je Obren Pjevović – kaže Miroslav Ilić povodom koncerta koji će se održati 27. septembra u MTS dvorani (bivšem Domu sindikata) u Beogradu i koji će biti posvećen čuvenom tekstopiscu i kompozitoru i na kome će Miroslav biti jedan od izvođača.

-Obren je bio moj učitelj ili što bi se danas modernijim rječnikom reklo, moj mentor. Najzaslužniji je za moje muzičke početke, jer me on iz Mrčajevaca odveo u Beograd da snimim prvu ploču, on me savjetovao i podučavao, napisao mi brojne lijepe pjesme, prvi me poveo da nastupim i u Domu sindikata, i mnogo toga drugog učinio za mene. Napisao mi je ’Devojku iz grada’ i da ništa drugo nije uradio u muzici on bi i samo sa tom pjesmom morao da bude upamćen za sva vremena – kaže Ilić dodajući da je Obren pored pjesama, koje su osim njega snimali i Dobrivoje Topalović, Cune Gojković i mnogi drugi, pisao i ozbiljnu poeziju i objavljivao u književnim časopisima, družio se sa najboljim pjesnicima „velike Jugoslavije“, a imao prepisku i sa Ivom Andrićem.

Na koncertu na kome će biti izvođene pjesme Obrena Pjevovića (1919-1995), pored Miroslava Ilića nastupiće i Radiša Urošević, Snežana Đurišić, Jelena Broćić, Ana Bekuta, Jasna Kočijašević…, a pratiće ih orkestar Aleksandra Sofronijevića.

Tekst i foto: Slavica Danilović

Izvor

Oznake: Showbiz

Možda vas zanima