fbpx

Ministru Osmanoviću uručena povelja Organizacije porodica šehida i poginulih boraca Općine Centar

od Urednik

Ministar za boračka pitanja Kantona Sarajevo Omer Osmanović danas je upriličio prijem za predsjednicu Organizacije porodica šehida i poginulih boraca KS Bahriju Kitušu, te predsjednicu istoimene organizacije na nivou Općine Centar Ramizu Šejto koje su mu, ovom prilikom, uručile povelju za uspješnu saradnju, zalaganje, ali i nesebičnu podršku u radu ove organizacije. Također je razgovarano kako i na koji način poboljšati status porodica šehida i poginulih boraca, te kako olakšati svakodnevnicu onim najugroženijim.

Ministar Osmanović zahvalio se na dodijeljenoj povelji, te naglasio kako je svima nama potreban veći senzibilitet prema ovoj populaciji.

“Ovakva vrsta priznanja, meni kao ministru i čovjeku neizmjerno znače, i znači da radimo dobar posao, koji nastavljamo i u narednom periodu. Organizacija porodica šehida i poginulih boraca sve godine unazad, pomaže, ali i ukazuje na nebrojeno mnogo problema s kojima se susreću naše majke, supruge i djeca koji su ostali bez svojih najmilijih. Istakao bih važnost njegovanja kulture sjećanja, jer samo zajednički možemo se sjećati naših najvećih sinova. Podrška Ministarstva neće izostati ni u narednom periodu za realizaciju planiranih projekata koji su ispred nas”, poručio je ministar Osmanović.

Organizacija porodica šehida i poginulih boraca KS, kroz razne projekte, djeluje kao servis članovima porodica koji su u golgotama ratnih dejstava izgubili svoje najmilije – članove porodica.

 

Izvor

Možda vam se sviđa

O nama

cropped-LogoBH.png

Bosanskohercegovački internet portal!

@2023 BH Portal – Sva prava zadržana. Designed and Developed by RBI.