fbpx
BiHKanton SarajevoVijesti

Ministrica Prvulović u posjeti organizaciji Save the Children

Ministrica za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo Ivana Prvulović, zajedno sa šeficom Odjeljenja za socijalnu zaštitu, zaštitu civilnih žrtava rata i zaštitu porodice sa djecom  Smaragdom Lučkin posjetila je organizaciju Save the Children.

Sa direktoricom ove organizacije za sjeverozapadni Balkan Nevenom Milutinović i njenim timom razgovarale su o pravcima i modalitetima buduće saradnje, s ciljem unapređenja dječije zaštite u Kantonu Sarajevo.

Na sastanku su, kao zajedničke tačke djelovanja detektovane oblasti rane intervencije i socijalne inkluzije djece s poteškoćama u razvoju, podrška porodicama kroz osnaživanje roditeljstva, te podrška djeci koja su u riziku da postanu žrtve trgovine ljudima.

Ministarstvo za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo, Javna ustanova “Kantonalni centar za socijalni rad” i organizacija Save the Children već sarađuju u osiguravanju kvalitetne usluge djeci bez pratnje i razdvojenoj djeci migrantima na području KS. Povod za posjetu je, između ostalog, bio i potpisivanje Memoranduma o saradnji u ovoj oblasti.

 

 

Izvor

Oznake: , , ,

Možda vas zanima