fbpx
Biznis

Ministarstvo za privredu BPK sa 85.000 KM podržalo projekat Turističke organizacije

Premijer Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde Edin Ćulov i direktor kantonalne Turističke organizacije Armin Zec danas su potpisali ugovor o korištenju sredstava po “Programu razvoja turizma u BPK Goražde za 2023. godinu“.

Posredstvom Ministarstva za privredu BPK Goražde odobreno je 85.000 KM za realizaciju projekta uređenja gradskog kupališta u svrhu razvoja ljetnog turizma i promociju novog turističkog sadržaja.

Resorni ministar Zijad Briga naglasio je da je cilj ovog ministarstva, u čijem resoru je i sektor turizma, intenzivnije razvijati turističku ponudu na području kantona koji, kako je kazao, raspolaže velikim turističkim potencijalima.

– Prema svim dosadašnjim pokazateljima njihova iskorištenost do sada je bila na veoma niskom nivou. Nakon osnivanja Turističke organizacije BPK Goražde, mi pokušavamo da pokrenemo određene aktivnosti, prije svega da utvrdimo turističke potencijale kako bi u  narednom periodu kreirali jednu sasvim novu turističku ponudu, prateći trendove koji su se već pokazali kao uspješni u ovoj oblasti – kazao je Briga.

Direktor Turističke organizacije BPK Armin Zec zahvalio je Vladi BPK Goražde i resornom ministarstvu na dosadašnjoj podršci koja je, po njegovim riječima, od velikog značaja.

– Ovim sredstvima realizovat će se veoma bitan projekat na čiju realizaciju su naši građani čekali duži vremenski period, a implementirat će se u dvije faze. Prva je uređenje samog kupališta i uređenje terena namijenjenog za rekreativne sadržaje dok se druga faza odnosi na uređenje šetališta iznad kupališta – pojasnio je Zec.

Ministarstvo za privredu nedavno je sa 45.000 KM podržalo i projekat Turističke organizacije koji se odnosi na unapređenje vjerskog turizma na području BPK Goražde.

(Biznis.ba / FENA)

Izvor

Oznake: Biznis, Ekonomija, Privreda

Možda vas zanima