fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sport

Ministarstvo kulture i sporta KS podržava Tarika Omeragića u ostvarenju sna

Ministarstvo kulture i sporta KS će biti vjetar u leđa ka ostvarenju konačnog cilja bh. reprezentativca u brzom klizanju Tarika Omeragića na putu ka ZOI Milano 2026.

Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo s ponosom je pružilo podršku bh. reprezentativcu u brzom klizanju na kratke staze Tariku Omeragiću, u ostvarivanju njegovog velikog sna – nastup na Zimskim olimpijskim igrama u Milanu 2026. godine.

Tarik Omeragić, dvadesetšestogodišnji član Klizačkog kluba “Bosna”, svojom predanošću i talentom već dugi niz godina osvaja srca ljubitelja sporta u Bosni i Hercegovini. Sa šest godina iskustva na evropskim i svjetskim prvenstvima, Tarik je postavio visoke standarde u brzom klizanju na kratke staze.

Ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Kenan Magoda danas je održao sastanak s Tarikom kako bi razmotrili strategije i pripreme za kvalifikacije za ZOI Milano.

Razumijevajući kompleksnost ovog sporta i izazove koje nosi, ministar Magoda je izrazio punu podršku Tarikovim naporima.

“Tarik Omeragić već je postigao izuzetne rezultate u svojoj karijeri, što ga čini jednim od najperspektivnijih sportista u Bosni i Hercegovini. Njegova dosadašnja dostignuća, uključujući nedavno 16. mjesto na Svjetskom prvenstvu u Roterdamu 2024. godine, što je drugi najbolji rezultat BiH na Svjetskim prvenstvima u zimskim sportovima, govore o njegovom izuzetnom talentu i predanosti. Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo posvećeno je pružanju svake moguće podrške, uključujući finansijsku podršku za njegove pripreme u inostranstvu. Vjerujemo da će Tarik uspjeti ostvariti svoj san i predstavljati Bosnu i Hercegovinu na najvišem nivou, a njegov uspjeh neće biti samo lični trijumf, već i ponos cijele zemlje”, izjavio je ministar Magoda.

Tarik Omeragić je kao junior osvojio više od 40 medalja na međunarodnim takmičenjima, uključujući tri kvalifikacije u najboljih 16 u Evropi. Sa nadolazećim nastupima na Svjetskom kupu u raznim dijelovima svijeta, Tariku se pruža prilika da dodatno pokaže svoje sposobnosti i pripremi se za kvalifikacije za ZOI Milano.

The post Ministarstvo kulture i sporta KS podržava Tarika Omeragića u ostvarenju sna appeared first on SPORT CENTAR.

Izvor

Izdvojeno

Magazin

Dvije mlade zvijezde Anđela Ignjatović, poznatija kao Breskvica i Zorana Mićanović svojim glasovnim sposobnostima nikoga ne ostavljaju ravnodušnim, a sada su spremile iznenađenje za...

Biznis

Premijer Zeničko-dobojskog kantona Nezir Pivić i ministar za privredu Samir Šibonjić razgovarali su s menadžmentom Zeničkog privrednog sajma ZEPS, koji će se, nakon pet...

Zanimljivosti

Nakon petogodišnje stanke Plavi Orkestar je prošlog vikenda oduševio publiku u Slavonskom Brodu, a koncert je bio tek početak njihove ljetne turneje koja uključuje...

Magazin

Ivana Šašić razvela se od supruga jer ga je uhvatila u prevari, a sada je iznijela svoje mišljenje o ženama koje, iako znaju da...