fbpx
Pratite nas

Zdravo, šta tražiš?

Sport

Mi dolazimo da igramo za reprezentaciju BiH, moramo biti na maksimumu – Sport CentarKošarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine danas se okuplja na Ilidži pred dva bitna susreta kvalifikacija za Mundobasket koje će naši košarkaši igrati 1. i 4. jula protiv Češke i Bugarske, a gost N1 televizije bio je reprezentativac BiH Amar Gegić.


Autor: Sport Centar

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine danas se okuplja na Ilidži pred dva bitna susreta kvalifikacija za Mundobasket koje će naši košarkaši igrati 1. i 4. jula protiv Češke i Bugarske, a gost N1 televizije bio je reprezentativac BiH Amar Gegić.

Gegić kaže da na pripreme reprezentacije dolazi spreman i da nije bilo teško ostati u takmičarskoj formi, čak ni nakon naporne sezone koja je za njega završila kasno, i to osvajanjem duple krune u Hrvatskoj.

“Sve je individualno. Ostao sam u takmičarskom ritmu i trebalo je to samo održati nekih desetak dana i vidjet ćemo da li ćemo ostati fokusirani na utakmici protiv Bugarske. Na nama je da uradimo taj ‘klik’. Četiri- pet dana pred reprezentaciju se može odmarati, ali više od toga, odmah tijelo pokazuje neke nedostatke, tako da se ne smijemo opustiti”, kaže na početku razgovora naš reprezentativac.

Posljednjih 10-15 dana mnogo se toga dogodilo oko odlaska Vedrana Bosnića sa mjesta selektora reprezentacije Bosne i Hercegovine, ali Gegić zbog obaveza nije previše pratio sva zbivanja, što smatra pozitivnim.

“Moja sezona je trajala dosta dugo. Kada se to dešavalo, meni je trajala finalna serija i dosta sam fokusa posvetio ekipi da ne bi ispaštale moje igre i moj klub. Na kraju smo tamo došli do titule, ali ova promjena će biti samo plus. Postojat će velika motivacija kod igrača. Možda je došlo i do zasićenja, a ovo bi moglo donijeti jednu novu energiju. Mislim da odavde možemo samo krenuti naprijed. Ova ekipa je tu već pet godina i mi kao igrači selektoru možemo puno pomoći da njegove zamisli  prenesemo na teren i dođemo do dvije važne pobjede sada”, tvrdi Gegić, te tvrdi da je posao igrača da igraju, ma ko bio selektor.

“Mi se ništa ne pitamo. Selektor je tu. Mi dolazimo da igramo za reprezentaciju Bosne i Hercegovine, i moramo biti na maksimumu, naš fokus mora biti na maksimumu i svaku utakmicu prenijeti na teren ono što selektor želi i nadam se da ćemo doći do dvije pobjede”.

Naš košarkaš kaže kako je imao kontakte sa bivšim selektorom Vedranom Bosnićem u prethodnim danima.

“Svaki razgovor mi je davao nadu da će se vratiti, ali u svojoj sam glavi razmišljao, kao i čitav tim, da iako se ne vrati dolazi novi selektor i mi opet moramo igrati košarku, izaći na teren i igrati najbolje što znamo. Mislim da se više ne trebamo puno obazirati na to što je bilo, nego da mislimo pozitivno i gledamo u budućnost”, kaže naš reprezentativac.

Izvor

Možda vam se sviđa

Biznis

Dž. Pol Geti (Jean Paul Getty) rođen je 1892. godine i u drugoj plovini dvadesetog vijeka bio je najbogatiji čovjek na planeti. Osnovao je...

BiH

Sve je spremno za isplatu uvećanih junskih penzija u Federaciji BiH koja će biti 5. jula, potvrdio je za Faktor Amel Lizde, šef Ureda...

Zanimljivosti

Marija Šerifović progovorila je o tome ko bi mogao da je zamijeni u Zvezdama Granda. -Ja sam nezamjenljiva, niko ne pjeva, ne izgleda i...

Zanimljivosti

Popularni pjevač Amar Gile oglasio se na društvenim mrežama emotivnom porukom i čestitao pobjedu Nerminu Handžiću. Naime, Amar je objavio fotografiju sa Nerminom staru...