Povežite se sa nama

Vijesti

Mektić: Afera Respiratori će pasti! Gordana Tadić pod uticajem Dodika i Čovića! Dodik me prisluškuje (VIDEO)

Objavljeno

-

Tužilaštvo BiH se bavi samo Sarajevom, četiri puta manje optužnica u RS-u nego u FBiH, nijedna istraga u Livanjskom kantonu! U kantonima sa “hercegovačkom” većinom samo devet istraga!

Znači,imamo politički dil,politički uticaj na koji je svjesno pristala tužiteljica Gordana Tadić! Ona se “vrti” oko Sarajeva i do Zenice i samo tu promptno djeluje! Dodik i Čović kontrolišu pravosudni sistem,izgurali su Bakira!

Znam da bi i Bakir kontrolisao,ali ne može! Postoji mehanizam dominacije nad Gordanom Tadić i preko nje ,njih dvojica,uspijevaju da kontrolišu sve procese koji se odvijaju u Tužilaštvu! Gdje predmet Pavlović Banke gdje je Dodik oprao million i 700 hiljada maraka?! Pandora?

Ništa neće biti od afere Respiratori,ne daje Tužilaštvo dovoljno dokaza,nema tog suda koji će presuditi ako nema dovoljno dokaza! Tadićka ,iako ne smije,priznaje da je ona izabrala tužioce!

Tužilaštvo je naopako krenulo,ništa ozbiljno u ovom slučaju nisu uradili! Ta tri tužitelja koji rade na slučaju imaju iza sebe propale predmete koje bi i student treće godine Pravnog fakluteta pretvorio u pravnu optužnicu! Jedan tužilac je upropasti aferi “Potkivanje”,drugi tužbu “Diplome”,treći optužnicu “Sportske kladionice”.

Zašto Tužilaštvo nije pokrenulo slučaj,aferu “Poljska bolnica-Šatori”? Tu sada ovce pasu,to je šator,najveža budalaština je kada Tadićka kaže da niko nije podnio prijavu,to je obmana i aferu Raspiratori su pokrenuli mediji! Sada se peru,vraćaju bolnicu,a MUPRS uzima dokaze sebi! HNS dao podršku Gordani,zašto će partija davati podršku tužiocu?! Pitanje za Gordanu:zašto nikada nije ni pokušala istražiti aferu Aluminij Mostar?!

Državno tužilaštvo je trebalo preuzeti od Okružnog suda Banjaluka aferu aferu “Poljska bolnica”!  Bakirove izjave su direktan pritisak na rad Tužilaštva! Kada Tužilaštvo uvidi da je upalo u probleme,predmet ide u ladicu,mirovanje…Dodik me prisluškuje,dobio sam informacije da to radi! Prisluškivao sam i ja njih ali nikada privatno!

Da je Dodik  meni opsovao mrtvog oca,kao što je Vukanoviću, odmah bi to na licu mjesta riješio!

Ovdje pročitajte izvorni tekst:
Oglašavanje

Vijesti

Lječilištu Reumal prijeti zatvaranje, bez posla ostaje 400 radnika

Objavljeno

-

Od

Vanredna sjednica Općinskog vijeća Fojnica bit će održana u petak, u 10 sati, u sali Općine Fojnica, sa jednom tačkom dnevnog reda: “Aktuelno stanje Lječilišta „Reumal“ – ugroženost nastavka poslovanja uslijed izvršnih postupaka po tužbama radnika i smanjenog obima poslovanja izazvanog pandemijom COVID-19.

Lječilište Reumal Fojnica je ustanova za medicinsku rehabilitaciju i rekreaciju koja godišnje ostvari 150 hiljada noćenja, te kao takva predstavlja brend po kojem je Fojnica poznata u BiH i okruženju.

Osim toga, Lječilište Reumal zapošljava oko 400 radnika koji svojim radom prehranjuju porodice.

“Međutim, nagomilani finansijski problemi, pojava pandemije koronavirusa, tužba dijela radnika i nedovoljna briga vlasti, doveli su ovaj privredni subjekt pred zatvaranje, a samim tim i 400 radnika moglo bi ostalo bez posla”, navodi se u najavi vanredne sjednice Općinskog vijeća.

Ovdje pročitajte izvorni tekst:
Nastavite čitati

Vijesti

Panonika će u petak zvanično završiti ljetnu sezonu

Objavljeno

-

Od

Obzirom na vremensku prognozu sa naglim vremenskim promjenama za predstojeći vikend, niske jutarnje i dnevne temperature, odlukom Uprave JKP Pannonica doo Tuzla, kompleks slanih jezera Panonika će u petak, 25.septembra 2020.godine zvanično završiti ovogodišnju ljetnu sezonu. Kompleks Panonskih jezera je od subote otvoren svaki dan za slobodan ulaz, šetnje i rekreaciju u periodu od 7 do 19 sati, ali ne i za kupanje, obzirom da će biti završeno održavanje i filtriranje jezerske vode u punim kapacitetima. Radno vrijeme dječijeg zabavnog parka „Vrtić“ je od 10 do 18 sati, sa ulazom na Istočnu kapiju kompleksa sa parkinga kod benzinske stanice INA.

Ovogodišnje ljetna sezona je realizovana u teškim uslovima primjene svih mjera protiv širenja virusa Covid19, kao što su smanjenje kapaciteta prijema gostiju kompleksa za 60 posto, osiguranje provođenja mjere sigurnosnog razmaka sa redarskom službom, neprekidna dezinfekcija hlorom slane vode i stalne dnevne dezinfekcije jezerskih plaža, plažnog i ugostiteljskog mobilijara.

˝Sav naš rad je bio usmjeren na želju da se dolaskom na Panoniku, nakon dužeg vremena provedenog u karantinu tokom prvog talasa pandemije virusa Covid19, gosti sigurno i ugodno osjećaju, da se riješe stresova u slanoj ljekovitoj toploj vodi i da se odmore uz primjenu svih preventivnih mjera koje su obezbijeđene na kompleksu Panonskih jezera. Isto tako, naš glavni cilj je bio da sačuvamo našu djelatnost za budući rad, zadržavanje postojećih radnih mjesta i zapošljavanje značajnog broja sezonskih radnika, zadržavanje svih visokih standarda boravka naših gostiju na kompleksu slanih jezera i brenda grada Tuzle kao jednog od najznačajnijih turističkih odredišta BiH, saopšteno je iz Uprave JKP Pannonica doo Tuzla.JKP Pannonica doo Tuzla se zahvaljuje svim svojim gostima, građanima Tuzle i gostima koji su i ove ljetne sezone u značajnom broju posjetili Tuzlu i kompleks Panonskih jezera dolazeći iz cijele BiH ali i susjednih zemalja (Srbija, Hrvatska), dajući na taj način vjeru u budućnost daljeg razvoja turizma kao značajne privredne grane u razvoju grada Tuzla, TK i BiH. Pozivamo građane da dio svog slobodnog vrijeme provedu i ove jeseni u šetnji i rekreaciji velikom gradskom pješačkom zonom grada Tuzla čiji je sastavni dio i kompleks Panonskih jezera sa svojim stazama projekta „Panonika-Zdravo srce Tuzle“, poručili su iz JKP Pannonica doo Tuzla.

Ovdje pročitajte izvorni tekst:
Nastavite čitati

Najčitanije