fbpx
BiH

Medić: Bosna se izlila u Butilama i Ilijašu, ne ugrožava stambene objekte

Pomoćnik direktora Uprave civilne zaštite Kantona Sarajevo Mirsad Medić ocijenio je da je situacija u vezi vodostaja rijeka bolja u odnosu na sinoć. Tvrdi da se rijeka Bosna izlila na dva mjesta, u Butilama i Ilijašu i da ne predstavlja problem za stambene i poljoprivredne objekte.

Također kaže da su imali problem u Pazariću, gdje su se izlili potoci Zujevina i Kradenik, koji su načinili štetu na stambenim i pomoćnim objektima.

Medić je dodao da se izlio i Rakovički Potok koji je napravio štetu na poljoprivrednom dobru, ali da se u ulici Kovačeva izlila i kanalizacija.  

Istakao je da nivo vode na brani Bogatići u općini Trnovo iznosi 240 centimetara, te da su tokom noći postavljali klapne.  

Medić kaže da je Federalni hidrometeorološki zavod saopćio da će i dalje biti padavina te je poručio da su sve službe civilne zaštite na terenu.

Apelovao je na sve građane i općinske službe civilne zaštite da poduzmu mjere iz nadležnosti kada je u pitanju Zakon o spašavanju ljudi i materijalnih dobara od prirodnih i drugih nesreća.

Izvor

Oznake: BiH

Vezani članci

Vijesti