fbpx

Martinović: Budžet FBiH razmatrat ćemo na vanrednoj sjednici Doma 27. januara

od Urednik

U nastavku konstituirajuće sjednice Doma naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, nakon pauze tokom koje bi se trebali konstituirati klubovi naroda, uslijedit će delegiranje i izbor predsjedavajućeg i dopredsjedavajućih Doma naroda.

– Potrebno je i dati prijedloge za predsjednika i potpredsjednike Federacije BiH. Nadam se da će taj dio posla danas biti završen – kazao je novinarima dosadašnji i kandidat za budućeg predsjedavajućeg Doma naroda FBiH Tomislav Martinović (HDZ).

Dnevnim redom sjednice predviđeno je i da se predlože kandidati za delegate u Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH koji se biraju iz reda hrvatskog i bošnjačkog naroda.

Predsjedavajući Doma smatra da bi i taj dio posla trebao biti završen danas te je podsjetio da Centralna izborna komisija (CIK) treba obaviti provjere kandidata, a očekuje da se od CIK do 26. januara dobiju utvrđene liste kandidata za Dom naroda PSBiH, a onda bi 27. januara bio nastavak konstituirajuće sjednice kada bi se glasalo za delegate državnog Doma naroda.

Delegati su se dogovorili da za 27. januara zakažu vanrednu sjednicu Doma na kojoj će razmatrati i prijedlog budžeta Federacije BiH za 2023. godinu, kao i Prijedlog zakona o izvršenju budžeta te finansijske planove Službe za zapošljavanje, FERK-a i Zavoda za osiguranje i reosiguranje FBiH.

Izvor

Možda vam se sviđa

O nama

cropped-LogoBH.png

Bosanskohercegovački internet portal!

@2023 BH Portal – Sva prava zadržana. Designed and Developed by RBI.