fbpx

Marija Šerifović danas slavi rođendan: Prva javno deklarirana LGBT osoba u Srbiji

od Urednik

Na današnji dan 1984. godine, u Kragujevcu je rođena Marija Šerifović, jedna od najboljih srbijanskih pjevačica pop muzike, koja je u svojoj karijeri upisala i pobjedu na Eurosongu 2007. godine s pjesmom “Molitva”.

Muzički talent naslijedila je od svoje majke Verice Šerifović, jedne od najboljih srbijanskih pjevačica narodne muzike. Nakon gimnazije i niže muzičke škole u rodnom Kragujevcu Marija se preselila u Beograd.

Već prvi album “Naj, najbolja”, koji je snimila je 2003., svrstao ju je u sami vrh srbijanske, ali i regionalne estrade. Snimila je i autobiografski film “Ispovest”, na čijoj je premijeri, održanoj u Beogradu 27. novembra 2013., Marija, uz ostale detalje iz svog života, otkrila i da je homoseksualne orijentacije, postavši tako prva javno deklarirana LGBT osoba u Srbiji koja se bavi javnim poslom.

Od 2015. godina Marija je članica žirija regionalno popularnog tv šoua “Zvezde Granda”.

Ove godine, 6. oktobra, nakon devet godina pauze, objavila je album “Dolazi ljubav”, na kojem se uz sedam pjesama očekivanog zvuka i stila ove popularne pjevačice, našla i pjesma “Moj Grad” koja je urađena u stilu narodnog melosa.

Izvor

Možda vam se sviđa

O nama

cropped-LogoBH.png

Bosanskohercegovački internet portal!

@2023 BH Portal – Sva prava zadržana. Designed and Developed by RBI.