fbpx
Zanimljivosti

MALO POZNATI DETALJI O VODITELJU KOJE NISTE ZNALI: Ovo je istina o porijeklu Ognjena Amidžića

Ognjen Amidžić je srbijanski voditelj i muzičar. Njegov otac Zoran je bio novinar i 1991. godine je sa ekipom ubijen dok se vraćao sa ratišta u Hrvatskoj gdje je obavljao reportažu.

Nakon toga, Ognjen se zaposlio na TV Šabac i vodio je muzičku emisiju „Vi-Džej 015“.

U rodnom gradu je završio gimnaziju, a studirao je u Beogradu. Pošto je od očeve smrti bio stipendista RTS-a, radio je za Jutarnji program, Dnevnik i bio je voditelj muzičke emisije „Garaža“. 2001. godine je prešao na TV Pink i osmislio je zabavnu formu Jutarnjeg programa. Nosio je pidžamu, a gosti su mu dolazili u krevet. Uslijedile su emisije: „Balkan net“, „Džekiranje“, „Najbolji prijatelji“ i „Sav taj Pink“. Muzička karijera 2005. godine je sa pokojnim glumcem Marinkom Madžgaljem osnovao grupu Flamingosi. Produkcijska kuća City records je objavila njihov prvi CD „Razum i osećajnost“.

U martu 2016. godine grupa je prestala sa radom jer je Marinko preminuo zbog raka pankreasa. U junu Ognjen je predstavio dva spota za pjesme „Bože“ i „Za sve sam kriv“ koje je uradio sa Marinkom. Takođe je pokrenuo dobrotvornu akciju za njegovu kćerku Saru. Najtužniji trenutak je na kraju spota „Za sve sam kriv“ kada Ognjen baca u more jedinu stvar koja mu je ostala od dragog prijatelja, njegovu gitaru.

Rođen je 17. juna 1975. godine u Šapcu. Živi u Beogradu.

(Express/Espreso)

Izvor

Oznake: Zanimljivosti

Vezani članci