fbpx
Zanimljivosti

MALO KO ZNA DA JE OVO OTAC INDIRE RADIĆ: Otkrio se nakon toliko godina

Indira Radić je prvi javni nastup imala sa svega deset godina, kada je na molbu roditelja, na jednoj proslavi u hotelu Kardijal, u Tesliću, otpjevala pjesmu “Nevernice moja, vrati mi se ti” Kemala Malovčića.

Svoj prvi solistički album, Nagrada i kazna, snimila je 1992. godine upravo za produkcijsku kuću „Južni vetar”. Indira je za snimanje prve ploče izdvojila 20.000 maraka, ali nije mogla da je dobije budući da je u Jugoslaviji počeo rat te je koridor bio zatvoren.

U Sarajevu se 1991. prijavila za Prvi glas Bosne i Hercegovine, čiji je sponzor bio sarajevski nedjeljenik Ven. Radić je stigla do finala i osvojila prvo mjesto.

Indira je hindu ime (čije je značenje sjajna, divna ili cvijet cvjetova) dobila u čast indijskoj premijerki Indiri Gandi, čijim je političkim angažmanom njen otac bio fasciniran.

Rođena je 14. juna 1966. godine, u selu Dragalovci, nedaleko od Doboja (danas Opština Stanari). Njen otac Živko je radio kao funkcioner Saveza komunista Bosne i Hercegovine, a majka Rosa bila je domaćica.

Kurir.rs

Izvor

Oznake: Zanimljivosti

Možda vas zanima