fbpx
Sport

Maksimović uoči Zrinjskog: Bilo bi neozbiljno da pričamo bilo šta osim hvalospjeva

Ova vijest je preuzeta sa portala Sport 1

Fudbaleri Leotara će bodove spasa pokušati pronaći protiv najtežeg rivala, Zrinjskog.

Trener Trebinjaca, Marko Maksimović, uoči gostovanja kod osvajača duple krune ove sezone nije imao mnogo toga da kaže, osim da nahvali Plemiće.

– Sigurno je da poslije utakmice protiv Tuzla Cityja, koja je za nas bila posljednji voz da nastavimo borbu za opstanak, ovu utakmicu protiv Zrinjskog najavljujemo u jednom drugačijem raspoloženju. Definitivno znamo protiv koje ekipe igramo, koja je apsolutno dominantna u poslijednje dvije godine u nasem fudbalu i koja je posložena ne samo na terenu, već i van terena, koja ima upravu koja sjajno radi svoj posao. Kolega Rendulić je sve unaprijedio, možda bolje reći zadržao visok nivo. Na kraju o tome najbolje govori dupla kruna, koju je Zrinjski osvojio”, kazao je Maksimović te dodao:

“Bilo bi jako neozbilino da u ovom momentu bilo šta pričamo, sem hvalospieva koje je Zrinjski apsolutno zaslužio u protekle dvije godine. Ono što je veoma bitno, ova utakmica u nekom takmičarskom dijelu nama puno više znači nego njima. Oni apsolutno nemaju šta da izgube, sve svoje ambicije i ciljeve su ostvarili, a mi dosta možemo da dobijemo sa bilo kojim rezultatom osim poraza. Da će biti lako, apsolutno neće. Zrinjski će slaviti titulu i očekujem ih u najboljem mogućem sastavu. Nama niko ne može oduzeti nadu da se borimo i da se trudimo i da iz te borbe, tog truda ostvarimo pozitivan rezultat.”

Meč Zrinjski – Leotar igra se u nedjelju od 17 sati u Čitluku.

Oznake:

Možda vas zanima