Povežite se sa nama

Crna hronika

Majka i kćerka optužene za ubistvo bebe!?

Objavljeno

-

Hanča Elkasović (42) optužena je za ubistvo novorođenčeta, a njena kćerka Lejla Elkasović (20) za čedomorstvo

Kantonalni sud u Bihaću je svojim rješenjem od 7. maja potvrdio optužnicu Tužilaštva Unsko-sanskog kantona protiv Hanče Elkasović (42) i njene kćerke Lejle Elkasović (20) iz Bužima zbog ubistva novorođenčeta. Hanča Elkasović se tereti da je počinila krivično djelo ubistvo, a Lejla Elkasović krivično djelo čedomorstvo.

Optužnicom im se stavlja na teret da je 16. avgusta 2019. godine oko 4.30 sati u Bužimu, u naselju Elkasova Rijeka, u svojoj porodičnoj kući, nakon što se Lejla Elkasović porodila u prisustvu svoje majke Hanče Elkasović, rekla majci da ne želi to dijete.

Naselje Elkasova Rijeka

Optužene su u namjeri da usmrte novorođenče dogovorile da ga usmrte gušenjem, nakon čega je Hanča Elkasović makazama prerezala pupčanik novorođenčeta, a da ga pritom nije zavezala, a potom je tijelo djeteta potpuno zamotala u čaršaf, a kasnije i u deku i ostavila dijete na pod pored kreveta gdje je ležala Lejla. Tako su dijete ostavile bez kisika, usljed čega je došlo do smrti djeteta iskrvarenjem kroz nepodvezani pupčanik i gušenjem usljed mehaničkog začepljenja nosa i usta – navedeno je u saopćenju Tužilaštva USK.

Ovdje pročitajte izvorni tekst:
Oglašavanje

Crna hronika

Udes kod Žepča, kilometarske kolone

Objavljeno

-

Od

Na magistralnoj cesti M17 oko 16 sati došlo je do saobraćajne nesreće u kojoj su učestvovala tri vozila, dva putnička i jedno teretno.

Kako javljaju čitaoci “Avaza” s lica mjesta, stvorile su se kilometarske kolone iz oba smjera. Nesreća se dogodila u blizini benzinske pumpe.

Policija je na licu mejsta, a za sada nema više informacija o povrijeđenim.

Ovdje pročitajte izvorni tekst:
Nastavite čitati

Crna hronika

Objavljeni detalji nesreće: Poginule tri osobe iz Prijedora, danas obdukcija

Objavljeno

-

Od

U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila sinoć oko 19 sati u blizini Lukavca tri osobe su smrtno stradale, a tri lakše povrijeđene.

U saobraćajnoj nesreći su učestvovala dva putnička vozila „citroen C5“ i „audi“, i teretno vozilo sa prilkolicom.

– Tri preminule osobe su se nalazile u vozilu citroen. Preminula je žena M.S (rođena 1934. godine), i dva muškarca S.B.S (1963. godine) i D.T (1960. godine), svi iz Prijedora. Uviđaj je sinoć obavio dežurni tužilac u saradnji sa OKP PU Lukavac, a na uviđaju je bio i vještak sobraćajne struke – rekao je Admir Arnautović, portparol Tužilaštva TK.

Danas će biti izdata naredba za obdukciju tijela preminulih osoba. Vozači audija i teretnog vozila su alkotestirani i nije utvrđeno prisusutvo alkohola.

I dalje se utvrđuju sve okolnosti koje su dovele do saobraćajne nesreće - Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba

I dalje se utvrđuju sve okolnosti koje su dovele do saobraćajne nesreće. Oba putnička vozila su došla u kontakt sa teretnim vozilom nakon čega su sletjeli sa puta.

Tužilaštvu će izvještaj dostaviti i policijski istražitelji, kao i vještak saobraćajne struke, koji će obaviti i detaljno vještačenje, nakon čega će se znati više o uzrocima nesreće.

Dok se ne obave sve potrebne istražne radnje nismo u mogućnosti prezentirati više informacija o uzrocima nesreće.

Ovdje pročitajte izvorni tekst:
Nastavite čitati

Najčitanije