fbpx
Sport

Mađarski golman se vraća u ekipu RB Leipziga

Skoro godinu dana nakon teške povrede, na gol njemačke ekipe bi se mogao vratiti iskusni golman.

Trener RB Leipziga Marco Rose otkrio je njemačkim medijima da se dugogodišnji golman te ekipe Peter Gulacsi oporavio od povrede i da će u bliskoj budućnosti dobiti šansu da brani.

Tridesettrogodišnji Mađar je posljednji put branio prije skoro godinu dana, kada je na utakmici protiv Bochuma pokidao prednje ukrštene ligamente.

“Konačno će Peter u subotu da bude u konkurenciji za tim. Prethodne četiri sedmice je dobro trenirao. Dobro se osjećamo što nam se vratio zamjenik kapitena. Naravno, Gulacsi mora još malo da radi i protiv Augsburga će Janis Blaswich da ima prednost na golu. Moramo da podignemo Peteru formu, da mu damo još malo vremena. Što ne znači da ćemo tada nužno Janisa da skinemo sa gola. On brani sa mnogo samopouzdanja i dobro je što ćemo imati konkurenciju na toj poziciji”, rekao je Rose.

Gulasci je u Leipzig u od 2015. godine, a prije toga je bio još član Salzburga, Liverpoola i mlađih kategorija MTK iz Budimpešte. Za reprezentaciju Mađarske je branio 51 put, a u Bundesligi je sakupio 203 nastupa.

The post Mađarski golman se vraća u ekipu RB Leipziga appeared first on SPORT CENTAR.

Izvor

Oznake: sport

Možda vas zanima