fbpx
Vijesti

MACA JAVNO ISPROZIVAO MARIJU ŠERIFOVIĆ: Pjevaj o djevojkama, a ne o frajerima

Posljednjih nekoliko godina sve su jača govorkanja da na estradnoj sceni ima veliki broj pripadnika LGBT populacije koji zbog straha od osude javnosti i gubitka fanova ne govore javno o svojoj seksualnosti, iako bi, po riječima gej aktivista, to doprinijelo širenju svijesti i opštem prihvatanju različitosti, prenosi Alo!

Glumac Dragan Marinković Maca osvrnuo se na to i direktno prozvao Mariju Šerifović, ali i sve pjevače koji su se javno deklarisali kao gejevi iako su u svojoj muzici nastavili da se obraćaju suprotnom polu.

Marinković je istakao da mu nije jasno zbog čega gej muškarci pjevaju o ljubavi prema ženi, i obrnuto.

Foto: Antonio Ahel/ATAImages

-Ovi što su gejevi, što ne pjevaju o dečku nego pjevaju o djevojkama. Džordž Majkl nije pjevao o muškarcima. Marija Šerifović ne pjeva o djevojci, i ona pjeva o frajeru – rekao je Dragan Marinković Maca, dok je voditeljica konstatovala da pobjednica Evrovizije pjeva o ljubavi.

-Ma sve je super, pjeva o ljubavi, ali nemoj ti meni sada… Da li sam ja izašao na ulicu, zaustavio saobraćaj i rekao: „Ja sam heteroseksualac“? Nemam problem, ima milion gejeva i neka ih. Što više gejeva, više slobodnih žena, ali nemoj me, jarane, opterećivati. Nisi ti malinar da zaustaviš saobraćaj, pa da me maltretiraš – rekao je Maca u podkastu „Radin & Ronin“.

Iako je Maca uzeo Mariju Šerifović za primjer, ipak je propustio da konstatuje da je jedina pobjednica Evrovizije prva i do sada jedina estradna ličnost koja je u regionu javno progovorila o svojoj seksualnosti. Šerifovićeva je 2013. godine snimila dokumentarni film „Ispovijest“ u kojem je priznala da voli žene.

Izvor

Oznake:

Možda vas zanima