fbpx

Lijepa poruka iz premijerligaša nakon što im se rival nije pojavio na terenu

od Urednik

Ova vijest je preuzeta sa portala Sport 1

Konjuh iz Živinica će službenim rezultatom dobiti utakmicu 8. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine nakon što se Čelik nije pojavio na terenu.

Iz Konjuha su nakon utakmice uputili i poruku podrške Zeničanima u njihovoj borbi za bolji status rukometa u ovom gradu.

– RK Čelik je klub sa veoma bogatom tradicijom, izuzetnim rezultatima i fantastičnim pojedincima koji su svih ovih godina zajedno gradili i podizali rejting ovog zeničkog sportskog velikana. Tužno poglavlje za RK Čelik je večeras otvoreno time što domaći tim nije istrčao na teren te je po pravilu vrlo vjerovatno i izbačen iz PL BiH jer je ovo druga utakmicu koju nisu odigrali. Razlog za ovakve scene je jednostavno nemar svih onih koji treba da preuzmu odgovornost kako bi jedan sportski kolektiv kao odličan reprezent grada bio podržan finansijski. Svijest o sportu može i mora biti veća jer su benefiti sporta izuzetno veliki za svaku društvenu zajednicu. Iskreno se nadamo da će RK Čelik iznaći načine kako bi funkcionusao i bio tamo gdje i priprada, u društvu najboljih, poručili su iz Konjuha.

Možda vam se sviđa

O nama

cropped-LogoBH.png

Bosanskohercegovački internet portal!

@2023 BH Portal – Sva prava zadržana. Designed and Developed by RBI.